1553

Дами представиха еко продукти и авторски творби на чаша вино

Стил, финес и красота материализираха в продуктите си седем дами, които демонстрираха талант и креативност в "AK Glass of Wine".  Събрала ги е любовта към естествените материали, с които работят, уникалните предмети, които изработват и екологичните продукти, които предлагат.

Организатор на събирането в любимото на дамите заведение е Лиляна Вълкова, която отскоро внася луксозни зехтини от Гърция, които са с над 20 награди за качество от цял свят.  Жозефин от 12 години се занимава с ръчно изработени бижута от естествени материали.

„Всяко бижу е уникат и не можете да го видите при две дами“, казва Жозефин. Тя е художник и е изложила свои картини на културния пазар, както дамите са нарекли събитието. Работи заедно с Кати, която представя  своя букет от ръчно рисувани бокали за вино и уникални „дрехи“ за книги с флорални мотиви.

Картини и шалове рисувани по специална технология върху хартия с разноцветен восък и ютия представи художникът Галя Спасова. „Всяка картина е направена персонално за отделен човек и е съобразена с неговите емоции и чувства“, казва Галя.

Екологично чистия мед на своите родители предлага Валентина. „Девиташкото плато е мястото, където е разположен пчелинът ни, тъй като наоколо няма обработваеми земи, които да са третирани с изкуствени торове и това е гаранция за чистотата на този мед“, казва дамата, която е ангажирана и с проблема за опазването на пчелите.

Козметика от чиста поморийска луга  предлага Росица Тикова. Тя прави глицеринови сапуни и соеви свещи с луга и козметика за лице. В основата на продуктите освен естествената луга са прибавени минерали, натурални български етерични масла и цветя.

„Реших, че в женския месец е хубаво да бъдат представени по един красив и нетрадиционен начин дами, които са успели и креативни и да направим този културен пазар в любимото ни място“, каза организаторката Лиляна Вълкова.

Женският месец ще завърши на 30 март, където на чаша вино всяка дама, която иска да се докосне до изкуството сама да си направи бижута ще може да го направи с Жозефин, а домакин отново ще е Красимира Канева.

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
От Германия

От Германия

11.03.2023 | 19:19

От кое ли погребално дружество са изровирили тези снимани стари катафалки?

Отговори
0 3
От не всяка жена

От не всяка жена

11.03.2023 | 19:03

Става истинска дама.... финеса трябва да си го носи вътре в себе си и сама да го създава....!

Отговори
5 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?