Следвайте ни

"Даме Груев" и "Модър - Царевец" чакат свежи пари

viber icon

Реконструкцията на ул. "Даме Груев", строителството на подлез "Модър - Царевец" и на нов мост над Марица , който да осигури директна връзка между между бул. "Копривщица" и "България", ще чакат Община Пловдив да договори заем с Европейска инвестиционна банка.

В края на декември местният парламент даде мандат на кмета Здравко Димитров да води преговори за кредит до 120 млн. лева. 

С бюджетни средства за 2020 г. ще бъде платен проектът за ремонт на ул. "Даме Груев"  в размер на 40 000 лева.

Проектът за "Модър - Царевец", за чието изграждане бившата градска управа беше обявявала безуспешно два търга, в момента се актуализира, което струва 100 000 лева. 

Средства са осигурени за проектиране на пътната връзка между бул. "Александър Стамболийски" до ул. "Цар Симеон" в Тракия с два надлеза над Кукленско и Асеновградско шосе /258 000 лева/.

Тази година общината ще се разплаща с проектантите на редица ключови обекти - продължението на бул. "Македония", нов мост над Марица, ремонт на Рогошко шосе и бул. "Хаджи Димитър". 

Едновременно с това ще се кърпят хилядите улични дупки, дори и пред Дома на младоженците. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?