Следвайте ни

Дълго чакано! Започва ремонт на подлезите до гарата и „Тримонциум“

viber icon

Ремонт на пешеходните подлези до хотел „Тримонциум” и  на бул. „Христо Ботев” срещу гарата започва през следващата седмица директорът на ОП „Общински пазари” Запрян Тодоров. От понеделник работниците подхващат хидроизолацията на подземното съоръжение срещу „Тримонциум” , за да отстранят течове.

„Пешеходците ще продължат да минават през подлеза, тъй като ремонтът ще се извършва  под тротоарната настилка откъм ул. „Кап. Райчо”.  Предвиждаме  също така да премахнем бетонните фундаменти, който останаха след съборените  павилиони  от източната  страна, а след това ще сменим и плочките”, обясни Тодоров. 

По-голям ремонт  е планиран в подлеза срещу Централна гара, където  днес  служителите на „Общински пазари” и представителите на кабелни оператори умуваха как да преместят кабелите, за да не висят над главите на пешеходците. „Поставихме условие да ги приберат в  кабелен канал, защото в противен случай не можем да боядисаме тавана”, каза директорът на предприятието. Мазилката на тавана е олющена и почерняла, тъй като доскоро при силен  дъжд  отгоре се стичаха вади.

Подлезът не е пипан от години, въпреки че  наемателите всеки месец внасят пари в  градския бюджет. Запрян Тодоров разказа, че в предприятието  са успели да заделят за ремонт под бул. "Христо Ботев"  едва 18 000 лева . С тези тези средства ще бъдат възстановени  мазилките,  ще се обновят  парапетите, осветлението и изронените стълбища на трите входа. Шефът на предприятието се надява до един месец подлезът да има съвсем друг вид.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

пари на вятъра

пари на вятъра

21.08.2020 | 09:01

Какви ремонти? Нали ще се прави пробив под гарата?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?