Следвайте ни

Дъждът в Пловдив: Задръствания, неработещи светофари, тапи и аквапланинг

viber icon

Поредните валежи от дъжд доведоха до познатия пейзаж в Пловдив. Още в ранните часове на деня проблемите бяха факт. Шофьори сигнализираха до „Марица“ за потоп под Железния мост в града, за огромни тапи по възлови булеварди в час пик, както и за неработещи светофари до бившата Мебелна къща – на кръстовището на бул. „Освобождение“ с Асеновградско.  

Друг шофьор сигнализира, че поради валежите от дъжд има условия за аквапланинг, катосъобщи че лично той е усетил как колата му е понесена от вода и за секунди е станала неуправляема. 

От пловдивската полиция съобщиха, че през изминалото денонощие няма регистрирани пътнотранспортни произшествия на територията на областта. Във връзка с влошената метеорологична обстановка, органите на реда призоваха шофьорите да бъдат внимателни, да шофират със съобразена с пътната обстановка скорост. 

По републиканската пътна мрежа е възможно да има наводнени участъци, които при несъобразена скорост да доведат до попадане на автомобила в аквапланинг.

„През есенно-зимния сезон обикновено пешеходците са облечени с тъмни връхни дрехи, което ги прави трудно забележими за водачите на МПС. Съветваме ги да подхождат внимателно и с отговорност при пресичане на пътя. Рискови ситуации се създават и в ранните сутрешни и пиковите вечерни часове, когато е тъмно и именно в тези часови диапазони е най- активно движението на деца и ученици“, предупреждават още от полицията в града под тепетата и подчертават, че „спестените“ минути при рисково поведение на пътя могат да доведат до непоправими последици.

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ПОДЛЕЗ ПОД ГАРАТА = Голямата Радос'

ПОДЛЕЗ ПОД ГАРАТА = Голямата Радос'

13.10.2020 | 19:49

ГолемиО смЕх че настъпи 'гато копаме под Централна ГАРА (и цЕлата зона отпред, па и оттатака!) дълбоките тунели като за трафик. Пловдивските БУДАЛИ вече са забравили под ПОЩАТА ГЕМИИТЕ, ама историята пази снимки и видео. ПОД ГАРАТА ЩЕ МОЖЕ -ПОРАДИ ПО-ЕДРИО РАЗМЕР- ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ ШАМПИОНАТИ ПО АКАДЕМИЧНО ГРЕБАНЕ.

Отговори
1 0
Mark

Mark

13.10.2020 | 12:25

Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя .. ==>> Jobnews3.com/

Отговори
1 3
Mark 2

Mark 2

13.10.2020 | 13:18

Супер , дай 5 лв и ще погледна...

Отговори
1 0
MARKO клепухи: ДАЙ 4 лева, пък тогава ша кликна

MARKO клепухи: ДАЙ 4 лева, пък тогава ша кликна

13.10.2020 | 19:44

Абе Марко Клепоухий, ти 'ептен за балами ни смяташ! Ако не дадеш поне 4 четири пари хич няма да кликна на никакъв твой "линк" - да не съм луд

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?