1939

Да ти е драго да я гледаш! Разбита алея в Пловдив стана като нова

Алеята от Братската могила към прелеза на бул. „Копривщица” се превърна за броени дни в едно от най-посещаваните места в „Западен”. Разбитата настилка, непипната от 1968 г., е подменена, нивото е повдигнато, за да не се събира вода след дъждовете, сложени са 50 нови пейки и са монтирани 50 лампи. Досега на това място не беше осветено. 

 

„Всеки ден минават по тази алея – пълна е с майки с деца и възрастни. Да ти е драго да гледаш”, радва се кметът на „Западен” Димитър Колев. Благоустрояването е направено със средства на районната администрация. 

Намерението му е покрай алеята да се сложат детски площадки и фитнес уреди. В кметството чакат оферта за маси за шах, които ще бъдат монтирани за развлечение на хората. На бул. „Свобода” пък скоро ще направят пешеходна пътека, защото движението е много натоварено и има много пешеходци. Димитър Колев допълни, че почти всички инстанции са дали съгласие за пътеката. 

 

„Следващият етап е може би догодина да благоустроим площада около Братската могила, където ремонт не е правен от години. На места асфалтът е пропукан, за смяна са цветарниците, пейките и осветлението. Около мола и жилищните комплекси  се създаде своебразен център и е добре да го поддържаме в нормален вид”, коментира Колев. 

Завършен е и проектът за бъдещ  парк с площ 8,2 дка на мястото на съборената Гарнизонна фурна. В него са включени поливна система, осветление, видеонаблюдение, фитнес площадки, три тенис маси, две детски площадки и озеленяване.Паркът ще бъде ограден, а в общинския бюджет за него са предвидени 500 000 лева. 

Снимки от Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
док до

док до

09.07.2022 | 10:29

Всичко хубаво направено, няма значение от кой кмет, ама народонаселението БОКЛУК, не пази, не поддържа, а на бас, че половината от тези пейки след 3 месеца ще бъдат потрошени и разбити

Отговори
12 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?