Следвайте ни

Да се разходим из Пловдив с вино в ръка

viber icon

Винолюбители и винопроизводители отново ще се срещнат в Пловдив през ноември по време на фестивал „Дефиле на младото вино“. Резервирайте датите 13, 14 и 15 ноември в своя календар  и се подгответе да преживеете един невероятен винен празник.

Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели,  дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.  Има много птичини да посетите фестивала. Като тази, че „Дефиле на младото вино“ е сред най-мащабните туристически събития в България. Фестивалът развива и популяризира винения и културно-историческия туризъм. Събитието е част от националния туристически календар. Или фактът, че ще се запознаете с характеристиката, историята и вкусовете на различни винени райони в България, събрани на едно място. 

Събитието традиционно ще се проведе на едно от най-притегателните места -  архитектурно - исторически резерват Старинен Пловдив. Незаменимо е удоволствието, което ще изпитате при разходката си с чаша винен еликсир сред възрожденските къщи. Организаторите подготвят богата програма, съпътстваща фестивала в „Дни на младото вино“, които ще се проведат в седмицата преди „Дефилето“- от 9 до 15 ноември, а колоритно шествие, фолклорни изяви и игри ще забавляват участниците и посетителите по време на събитието.

По традиция на 13 ноември от площада пред Община Пловдив в 13:00 ч. „Дионисиево шествие“ и ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички посетители към началото на Стария град, където в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарската изба – златен медалист от предходното издание. „С наздравица“ ще дадем официалния старт на фестивала и винените дегустации, които ще продължават и през трите дни.

По време на събитието ще може да се насладите безплатно на атмосферата на фестивала. При желание от Ваша страна за дегустация на „Младо вино“ ще може да опитате 4 проби вина от над 200 вида, само за 3 лв. Не пропускайте възможността да се сдобиете и със стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалисти. 

За удобство ще ги намерите пред  всяка локация, където ще има сътрудници, от които ще може да закупите желания от Вас дегустационен комплект.

А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вината ще може да комбинирате с гурме продукти на цени между 1 и 5 лв. 

Тази година фестивалът отново „ОТВАРЯ ВРАТИТЕ НА ГАЛА ВЕЧЕРЯТА” и за почитатели. Ще имате възможността отново да опитате от вината на всички участници и да наблюдавате награждаването на победителите в дегустационния конкурс.

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии - Пловдив, всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?