Следвайте ни

Да помогнем на малкия Павел да оздравее!

viber icon

Да изгубиш дете или да гледаш как страда е най-голямото наказание, което съдбата може да ти поднесе. Никой родител не приема тази участ, ние също не трябва да се примиряваме. В душата на човек е заложено да помага на останалите, а сега малкият Павел Кабаджов има нужда от нас, за да се справи с коварна болест.

След трудно забременяване и още по-тежка бременност, Павел се ражда преждевременно в началото на седми месец. След направен тежък кръвоизлив, се образуват кисти в мозъка му, които засягат двигателния център. В рамките на една година родителите му се срещат със сериозен брой специалисти - неонатолози, педиатри, невролози, ортопеди, офтомолози и рехабилитатори. Поставят му диагноза Спастична квадрипареза. Въпреки че Павел прави всеки ден рехабилитация при много добър специалист, както и терапевтично плуване, той все още изостава двигателно - както с грубата моторика, така и с фината. Предстоят му и прегледи от логопед, за цялостна оценка на говора и емоционалното му развитие.

Средствата, необхoдими за всички рехабилитационни дейности, стават непосилни за семейството. То се обръща към рехабилитацонен център Рибем в Турция, който е тясно специализиран за работа с бебета и деца с двигателни проблеми. Там изготвят индивидуална програма за рехабилитация, която се стреми към още по-добри резултати със специални упражнения за позициониране, баланс, координация, укрепване и засилване на мускулите. Посещенията са с продължителност две седмици и има по две процедури на ден : физиотерапия и ерготерапия. Специалистите препоръчват посещаването на центъра да е минимум една година. Докато са в Истанбул, Павел ще бъде прегледан от най- добрите доктори като невролог, ортопед и офтоматолог. 

Необходимите средства за лечението възлизат около 30 000 евро, като в сумата се включват двуседмични посещения в рехабилитациония център Рибем в Турция всеки месец, множеството прегледи при невролог, офтоматолог и ортопед, закупуването на шини и ортези, както и рехабилитации, плуване, ерготерапия, специален педагог и логопед в България. 

Затова семейството на малчугана се обръща с призив за помощ, за да може той да пребори заболяването и да порасне като един пълноценен човек. Всеки, който иска да помогне за промяната на едно детско бъдеще, може да го направи по следните начини:

Начини за дарение:

Дарителската сметка в лева

Банка ДСК , гр. Пловдив

IBAN: BG64STSA93000027135949

BIC: STSABGSF

Павел Александров Кабаджов

PayPal: [email protected]

Повече подробности, може да видите ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?