Следвайте ни

Да победиш ковид на 86 години и да хукнеш към Австралия СНИМКИ

viber icon

Пловдивският уличен маестро Стефан Григоров пребори успешно ковид и вече опъва струните на китарата си на площада в Стария град. Бившият преподавател по география и музика в Спортното училище е вече на 86 години и продължава да кове планове за обиколки на света.

„Ковида го преборих, сега е време за пътешествия. Миналата година планирах сега да отида и да свиря по улиците на Япония. В Япония обаче е невъзможно да те пуснат заради ковид. Затова може би тази година ще обиколя Австралия. Ще стигна дотам през Америка“, каза за „Марица“ Стефан Григоров.

През ковидната 2020 маестрото обиколил за пореден път Съединените щати, къде живял в протестантска колония, после се прехвърлил в Аржентина и Бразилия. Опънал струни на Копакабана и под паметника на Исус в Рио. 

Пенсионираният учител има приятел в Щатите, който му изпраща покана за гостуване и той тръгва. Знае предварително как и колко струва разрешителното за уличен музикант във всеки град. И започва да обикаля от град на град и държава на държава. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Музика

Музика

24.07.2021 | 23:43

То по тези държави сигурно си има достатъчно музиканти, ама сигурно няма достатъчно вируси. Ей това е свободно движение на хора и стоки.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?