Следвайте ни

Цветна приказка в Инфекциозна! Художници рисуват стените благотворително

Художници ще помогнат „Отделението по чревни инфекции” на Инфекциозна клиника в Пловдив да грейне, като изрисуват безвъзмездно стените на Втори блок след приключването на ремонта. Както „Марица” вече писа, родители и доброволци организираха акция за рехабилитацията на отделението с дарен труд и средства. 

Няколко часа след обявяването на кампанията, с която се събират средства и се пирема доброволен труд, откликнаха две фирми. Те са заявили, че ще доставят и поставят за своя сметка дограмата в 25 –те стаи на отделението. То няма да се затваря. Първоначално ще се освободят две стаи, за да влязат работниците. В момента се търси помощ за довършителните работи- шпакловка и боядисване, разказа Елена.  

Група във Фейсбук HELP Инфекциозна клиника в Пловдив пък организира базар, който продава различни вещи с наддаване, а събраните средства отново ще отидат за ремонта.    

През Инфекциозна клиника минават около 2000 души годишно, повечето от тях са деца. А условията в стаите са потресаващи, коментират родители. Дограмата е дървена от 50-те години, мазилката по стените се лющи, а мебелите стари и подтискащи. Баните са ремонтирани преди години от доброволци. 

„Преди време детето ми прекара тежка чревна инфекция и се озовахме в отделението. Условия няма, мизерия е, но въпреки това лекарите и екипите продължават да си вършат съвестно работата”, рзказа пред „Марица” Елена Митева. Когато видяла условията, била на ръба да откаже оставането в болницата, но състоянието на детето й не го позволявало. 

Възмутени от нечовешките условия, в които пациентите се лекуват, а лекарите са принудени да работят, Свилена Георгиева инициирала събирането на средства за ремонта на отделението. 

 

Гергана Василева

Ръководител екип „регион“

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?