Следвайте ни

Цветен Пловдив за Великден (ГАЛЕРИЯ)

viber icon

Над 3 милиона цветя собствено производство ще красят Пловдив и тази година, увери директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Напълно декорирана с различни видове летни цветя например е вече ул. „Райко Даскалов“ – така наречената Малка Главна. Екип на ОП „Градини и паркове“ оформи там красиви фигури с пламък, разноцветна бегония и винка, опасани с бордюр от сребриста цинерария.

Подготовката за лятното зацветяване започна във всички райони, като част от пролетните цветя дори вече са заменени с летни видове. На площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината, както и по цялата Главна, се разполагат накичените с разноцветни петунии „пирамиди“, а по стълбовете за осветление – цветните кошници. Нови видове допълват красотата в „колелата“ по кръговите кръстовища.

За радост на „Градини и паркове“ добре са се захванали новозасадените дръвчета и храсти. Започнаха да разцъфтяват и десетките хиляди рози, включително и част от засадените тази пролет 7500 броя.

След профилактика и почистване са пуснати повечето фонтани и 45-те чешмишки /питейни фонтанки/ в града.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

до "ха"

28.04.2016 | 15:06

Ами преброй ги, драги \"ха\". Ако нямаш очи за красотата, поне не я мърси с гнусната си реч.

Отговори
0 0

ха

28.04.2016 | 14:25

някой брой ли ги ха хааа спокойно може да са и 0,5 мил. а да казват ,че са 10 мил. .На някой идва ли му на акъла за какво крадене иде реч

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?