Следвайте ни

Цвета Караянчева награди в Пловдив най-точните стрелци сред дамите ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Жените под пагон мериха сили по стрелба, а председателят на Народното събрание Цвета Караянчева награди най-добрите в отборното класиране на Осмомартенския турнир по стрелба за служителки на МО, МВР и службите за сигурност. Той се превежда за трета поредна година, а участие в него са взели 13 отбора. Състезателите са изпълнили два типа упражнения, които включват елементи на динамичната и прецизната стрелба. Първенец беше отборът на служителите на МВР, МО и службите за сигурност, съставен от майор Радка Попова и лейтенант Ирена Танова. 

„Вие сте храбри български момичета. Вие поразявате мишените не по-лошо от вашите колеги мъже. Скъпи момичета, продължавайте така уверено с много хъс, професионализъм и дързост да отстоявате правото за равнопоставеност на жените в отбраната и сигурността. Казват, че силата на жените е в слабостта. Слабостта не е безпомощност, защото българската жена винаги е била двигател и опора. Убедена съм, че вашата ръка както точно мери мишената така и нежно дарява любов. Помнете – една подадена ръка е много повече от ръка стисната в юмрук“, обърна се към участничките в турнира Цвета Караянчева. 

Наградата за второ място в отборното класиране пък връчи кметът на града Здравко Димитров. Отличен беше първият отбор на съвместното командване в състав редник Ваня Гатева и цивилен служител Спаска Павлова. Третото място пък завоюва отборът на дирекция жандармерия в състав Велина Гайдарова и Таня Манолова

Приза в бонус упражнението за разглобяване, сглобяване на пистолет Макаров и произвеждане на изстрел грабна редник Ваня Гатева от СКСО с общо време 13,61 сек. Веднага след нея се наредиха майор Анна Проданова от СКСО – 14,2 сек. и  Велина Гайдарова от дирекция жандармерия 14,32 сек. 

Наградите в индивидуалното класиране връчи ген. майор Явор Матеев, а първите три отличени бяха лейтенант Ирена Танова от Национална служба за охрана (3 място), майор Радка Попова от Национална служба за охрана (2 място), редник Ваня Гатева от СКСО (1 място). 

Снимки: Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Баце

Баце

04.09.2020 | 10:42

С гащи ли си ма, проста кърджалийска пyтко ?

Отговори
2 2
атяьам

атяьам

04.09.2020 | 09:54

ТКП ... ама така правилно си я е определил нейният гуру

Отговори
2 1
Ха,  ха,  ха„„„

Ха, ха, ха„„„

04.09.2020 | 07:06

Специалистът по проектиране на кофи за битови нужди инж. Караянева- шеф на Парламента.

Отговори
2 3
Майна

Майна

04.09.2020 | 00:10

Тая проста цвета кафтан ли е облякла.... КЪВ е тоя алтън баш....

Отговори
2 3
Трафик

Трафик

04.09.2020 | 00:07

Толкова гъски на едно място нямаше ли един снайпер за Цвета тъпото....

Отговори
2 3
Трафик

Трафик

04.09.2020 | 00:05

Пълен бок. Лук цвета караянчева....

Отговори
3 3
Карта

Карта

04.09.2020 | 00:04

Супер протест.... Трябваше да блокирате това лай, но цвета...

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?