Следвайте ни

Цяла седмица ваканция заради грипа

Учениците ще почиват от 3 до 11 февруари

viber icon

Учениците  в Пловдив ще почиват девет дни  - от 3 до 11 февруари включително. По-дългата почивка е заради грипа, който върлува в страната и наближава Пловдив. От 3 до 6 февруари учениците излизат в редовната междусрочна ваканция. А дните  7, 8 и 9 февруари  са обявени като неучебни  за всички училища  в  Пловдив от кмета Иван Тотев.  

Според норматив  училищата се затварят, когато броят на болните ученици е достигнал 30 процента. В  Пловдив няма епидемична обстановка, а според РЗИ заболелите са под 20  на сто. Много учители обаче са в болнични. 

 „Общо 9 ще са дните, през които  можем да преборим болестта", каза вчера Тотев и напомни, че и други  области - София, Варна, са предприели  подобни превантивни мерки. "Сливането на няколко дни  няма да попречи на учебния процес и оформянето на срочните оценки. Така ще дадем възможност на децата и родителите им да планират дори занимания извън града, така че да не са в контакт с болни“, коментира кметът. Той посъветва децата да избягват по време на ваканцията затворени помещения с много хора от рода на молове, където грипът се разпространява най-лесно. 

На сесията  вчера кметът предупреди пловдивчани да не се доверяват много на измервателните уреди, които напоследък доста хора започнаха да купуват, за да проверяват доколко е замърсен въздухът. Тяхната информация не е точна, може някой от съседите да премита терасата или да му е загоряла манджата, даде пример градоначалникът. В Пловдив има две измервателни станции, които всеки ден се наблюдават от РИОСВ, а данните за въздуха се публикуват в сайта на Инспекцията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?