Следвайте ни

Цяла армия градинари косят избуялата трева

viber icon

Над 100 работници от "Градини и паркове"  окосяват  избуялата трева в зелените площи, за да ги подготвят за  предстоящата дератизация. Обработката с препарати  на градините и паркове, детските и спортни площадки, на междублокови пространства ще се извършва  през април от екипите на "Дезинфекционна станция", когато не вали.

Някои тревни пространства се окосяват вече по два - три пъти. " Действията на нашето предприятие са синхронизирани с "Дезинфекционна станция".  Сега  достъпът до парковете и кварталните градинки е забранен.  Въпреки това ние трябва да ги поддържаме, за да могат хората да се разхождат спокойно, без да се опасяват от кърлежи и други опасни насекоми, след като се отмени извънредното положение, коментира директорът на "Градини и паркове" Георги Николаев.

Дезинфектанти  действат срещу кръвосмучещите, когато препаратът се пръска върху окосената трева. Високите бурени са рай за развъждане на опасните гадини.

Бригади  на общинското предприятие има във всички райони. Работниците  разполагат със самоходни косачки, електрически и дизелови. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?