49

Цял вход с 19 семейства остават без асансьор заради наводнение в избата

Съседи от блок на улица „Йоан Екзарх“ №17 в Пловдив са на косъм да останат без асансьор, защото избите им са наводнени. „Има поне 4-5 пръста вода, а асансьорната шахта е точно там. От фирмата, която технически се грижи за подемното устройство предупредиха, че това е много рисково и ще бъдат принудени да спрат асансьора от съображения за безопасност“, разказа Стоил Петров. Блокът е на пет етажа и само в този вход има 19 апартамента. 

Големият проблем е, че течът в избеното помещение е от месеци и нито една институция не взима мерки. ВиК Пловдив е сигнализирана. Няколко пъти служители са копаели около сградата, за да търсят първоизточника. "Абсолютно безуспешно, накрая вдигнаха рамене и си тръгнаха", разказват за неволите си съседите. Неофициално от ВиК им казали, че аварии при старите етернитови тръби са много вероятни. И си тръгнали.  

Първоначално хората  от входа се организирали и източвали водата от избата с помпа. После обаче тя била открадната и съседите се принудили да я изгребват ръчно с кофи. Сега вече нямат полезен ход. Те сами не могат да открият откъде идва течът. В самата сграда такъв няма, явно пропива през стените, гадаят те. 

В интерес на истината такъв проблем имахме и преди две години, спомня си Стоил Петров. Тогава пак водихме безкрайни разговори с ВиК, чакахме три месеца, чак до омбудсмана на Пловдив стигнахме, но все пак тръбата беше "закърпена".

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
rtyrty

rtyrty

01.03.2024 | 21:00

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт~~--- https://shout.to/keto

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?