Следвайте ни

Цял квартал в Пловдив остана без вода 12 часа

Хората готвят колективна жалба до КЕВР

viber icon

Повече от 12 часа живущите в пловдивския квартал "Прослав" нямат вода. Както "Марица" писа, очакваше се нарушеното водоподаване да бъде възстановено в ранния следобед, преди хората да се върнат от работа. Това обаче не се случи, пише ни възмутена читателка. Публикуваме писмото й без редакторска намеса:

"В кв. Прослав нямаме вода от сутринта. Имаха планов ремонт до 16:00, но и към момента няма вода и никой в това дружество не може да каже или не иска да каже колко още време ще сме без така необходимата вода - все пак сме просто техен клиент, вързан в кърпа клиент. Това е поредното спиране на водата - в седмицата имаме поне 3 спирания, поради липсата на каквито и да било инвестиции. По този повод се подготвя колективна жалба чрез ВиК до КЕВР от живеещите в квартала, в които ще упоменем и всички останали произволи на това монополно дружество. 

Един от многото недоволни клиенти."

Жената уточнява още, че дружеството не им е осигурило водоноски, въпреки че хората са без вода от 12 часа. Освен жалбата към КЕВР, живущите в квартала смятат всеки от тях да внесе жалба и за изплащане на обезщетения.

През целия ден майки с бебета и малки деца са били изправени пред изпитание.

"Това е срамота. Цял ден да няма вода. Мивката е пълна с чинии. Трябваше да изкъпя детето. Просто е ненормално да се случва подобно нещо в 21 век", коментира разгневена майка.

Прославчани са изкупили минералната вода по магазините в квартала. Към 19 часа щандовете бяха почти празни, а продавачите бяха доволни.

Очаква още в ранните часове на утрешния ден екипи да се заемат с възстановяване на водоподаването. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Алекс

Алекс

11.06.2021 | 01:05

Не си вдигат телефона , затварят и след 30 звънене в 18:30 часа ми отговарят било планиран ремонт на пещерско шосе. Отивам на пещерско шосе няма ремонт и звъня пак 40 пъти вдигат. Не било на пещерско шосе а в полето зад блоковете в Прослав и ми казват след два часа ще пуснат водата иначе е планирано до 16:00 часа. Става 22:00 часа и вече е авария на Елин Пелин 1 до агро аптеката. Уверяват ме таз вечер ще има вода . Часа е 01:02 на 11.06.2021 вода няма . Според мен са пускали вода на сградите зад блоковете между пещерско шосе и жп линията и някой баровец си е платил , но нещо се е объркало и целия квартал страда заради некадърност и нагли биьнесмени , които с пари копуват всичко

Отговори
3 0
Ричард

Ричард

10.06.2021 | 21:27

Вода не дойде, текна кал. Перални, миялни, бойлери , батерии на боклука. Идеи за действия братя и сестри?

Отговори
0 0
Непримирим

Непримирим

10.06.2021 | 20:52

Прозволите на ВиК нямат край. Не работят и няма да пуснат вода тази вечер - дано успеят за утре вечер, ама надали. Съседи знайте, че имаме право на обезщетение - трябва да подадем жалба до 30 дни в техен офис - титулярят лично. Трябваше да ни осигурят водоноски, което допълнително ще натежи в полза по-голямо обезщетение. Пишете жалби - в БГ ро друг начин не става!

Отговори
2 1
От Прослав

От Прослав

10.06.2021 | 20:27

Майтап, майтап, ама вода няма и започва да мирише !!! Л а й н я н а община !

Отговори
3 0
Отвратени

Отвратени

10.06.2021 | 20:25

Не е вярно. Отидоха си и изобщо не руснаха вода в Прослав. Пълно безхаберие. Не е за първи път. И да звъниш, що ли. Бебета реват, лошо.

Отговори
4 1
От Прослав

От Прослав

10.06.2021 | 20:24

Бригадир на ВиК: Бригадир на ВиК: -За сега копайте тука, а аз ще отида да видя къде трябва !

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?