71

Цял квартал пита защо не се работи на бул. "Хаджи Димитър" СНИМКИ

Къде са строителите и защо не довършват ремонта на бул. „Хаджи Димитър”? Този въпрос задават читателите на „Марица”, възмутени, че работниците са изоставили обекта. 

„След гръмкото предсрочно пускане на двете платна за движение работата по ремонта почти замря. От месец и половина нищо не се прави, а по северния тротоар стоят купища плочки, палети, тръби, купчини цимент и много отпадъци. Контейнерите за боклук липсват от година, обещаната маркировка - също, новият светофар не е включен. На кръстовището на "Хаджи Димитър" и "Лерин" зее огромна дупка”, гневно коментира в писмо до „Марица” Верка Крапова.

При проверка на булеварда вчера екипът на „Марица” също не видя нито един работник. 

„Последните седмици работят едва няколко души и те са фокусирани основно върху поставянето на ограда в разделителната ивица. Преди месец беше обещано, че хоризонталната маркировка ще бъде изпълнена за 15 септември, но това така и не се случи. Няма и пешеходни пътеки. Липсата на начертани зебри кара много от шофьорите да си мислят, че макар на тези места винаги да е имало пешеходна пътека, сега те могат да минават съвсем необезпокоявани и да не спират за пресичащите", коментират живеещите на бул. "Хаджи Димитър". 

Хората се чудят защо от южната страна на булеварда новият тротоар не стига дори до спирката на градския транспорт, която явно е само на няколко метра от включеното в проекта. Питат също защо лампата на "Хаджи Димитър" 1 е единствената, която не е подменена с нова LED. 

"В края на булевард “Хаджи Димитър”, близо до кръстовището с улица “Царевец”, пък има поставена лампа, която е причудливо наклонена, а светлинното тяло е завъртяно вътре в короната на дървото. Можете да си представите колко ефективно свети вечер", дават  още един пример читателите на "Марица". 

Ядосани са на изпочупените нови бордюри в края на булеварда, точно под огромната указателна табела за стойността и финансирането на проекта, както и за това, че кръстовището с ул. "Лерин" е привидно отворено, но за да се премине, колите, на практика, влизат в канавка.

"Гражданите, на които се извинявам за дискомфорта, да имат още малко търпение, защото не сме завършили ремонта", каза по повод на критиките  Иван Георгиев, управител на фирмата изпълнител „София Асфалт”. Той потвърди, че наистина на обекта в момента не се работи, и обеща, че още тази седмица ще засилят  строителството, при това - ударно, едновременно за всички дейности.

„До три седмици обектът ще бъде напълно завършен”, обеща твърдо Георгиев. Допълни, че се чака да пристигнат храсти, дървета и цвята за допълнителното озеленяване на разделителната ивица, включително и лавровишни. 

„Маркировка няма, защото според технологията трябва да мине минимум един месец, в противен случай белите линии ще почернеят бързо. Затова изчакваме, но като мине този срок, ще нанесем всички знаци”, увери още шефът на фирмата.

За строителните материали, складирани на тротоара, отговори, че няма къде другаде да ги оставят. Плочките са предназначени за слепи хора. Очаква се доставка и на близо 500 антипаркинг колчета, с които ще се пазят тротоарите, за да не паркират отгоре коли. 

За въпросната дупка при пресечката с ул. „Лерин”  Иван Георгиев разясни, че предстои да направят „заустване” и към другите улици - „Атон”, „Люлин”, Коматевско шосе. Това означава да възстановят разкопаните настилки около булеварда.

Снимки от Наташа Манева 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 2 оценки
1/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Стефан

Стефан

27.09.2023 | 16:26

На изборите пак гласувайте за който Ви посочи Бойко! Отново спортист, нека объркаме сметките на ГЕРБ и ПП-ДБ. Като видях снимка на Славчо Атанасов и зад него Тютюков, директно го отписах. Аз ще гласувам за Станислав Балабанов, поне да им обърка сметките.

Отговори
7 0
Здравко Димитров

Здравко Димитров

27.09.2023 | 14:00

Абе съкварталци, за къде сте се разбързали? Бързата работа е срам за майстора! Сиреч, за мен.

Отговори
8 0
Безотговорко Мързелашки

Безотговорко Мързелашки

27.09.2023 | 13:32

Същата е работата днес и на бул."Априлов" до кино "Гео Милев"/сега не зная как се казва/ и гимназията там-мяза на Бахмут,но жив работник, камо ли техника НЕ ВИДЯХ!!!!!!!Отговорност за Бахмутския пейзаж и липса на хора нози ИНВЕСТИТОРСКИЯ КОНТРОЛ,сиреч ОБЩИНАТА.Пълна скръб,но идват избори,де...

Отговори
11 0
Джони Би

Джони Би

27.09.2023 | 13:31

А кога най-после ще започнат да разширяват ул. "Царевец", както бе планирано?

Отговори
10 0
jana

jana

27.09.2023 | 09:51

Клан, клан, недоклан - то има ли нещо да е свършено докрай както трябва? Нито маркировка, нито спирките са оправени, таблата по спирките ги прекъснаха и така и никой не ги пусна. Пред ОУ Елин Пелин деца пресичат на късмет, изобщо тъкмо да повярваме, че нещо се прави като хората и то веднага се видя каква е работата. Да не говорим, че на места плочките е паветата по тротоара са така некадърно наредени, че ако изкарат 4-5 години пак добре.

Отговори
22 1
Живущ

Живущ

27.09.2023 | 09:32

Защото се работеше заради кмета, че живее на близо, но скоро ще е никой , както цялата му тиквена клика и така ще си останете , псувайки баскетболиста!

Отговори
21 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?