Следвайте ни

COVID-19 уби певеца от църквата „Св. Николай“ само на 27 години

viber icon

COVID-19 уби певеца Николай Матрачийски от пловдивската църква „Св. Николай Чудотворец“ в квартал Смирненски. Той беше само на 27 години.

Лекували са го в болницата „Св. Пантелеймон“ в Кючук Париж, където е издъхнал на 16 април след тежка борба, съобщи doxologiainfonews.com.

Късно вечерта на 15 април той е бил отново интубиран, след като лекарствата не са могли да му подействат и на следващата сутрин е издъхнал.

На 30 април иподякон Николай щеше да навърши 28 години. Той е завършил Музикалната консерватория в Пловдив.

Погребението ще бъде днес от 13 часа в село Костенец.

Вярващите, които го познаваха, са потресени от загубата му. Всички го помнят като много отзивчив, внимателен и възпитан човек - СНИМКИ.

Вестник „Марица“ изказва съболезнования на семейството му!

 

Снимки - Фейсбук на църквата „Св. Николай Чудотворец“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Тони

Тони

19.04.2021 | 01:27

Почивай в мир! Бог да прости! Ще ни липсваш много, но ти се намираш сега на място по-добро! Съболезнования на близките!

Отговори
1 0
Елена Стоянова

Елена Стоянова

18.04.2021 | 16:21

Бог да прости ангелогласния певец иподякон Николай Матрачийски! Слушам неговите църковни песнопения и плача,плача! Нека бъде в Райските селения и Ангелския хор .Упокой Господи душата на починалия Божий раб Николай новоопреставлен в място светло,в място злачно дето няма ни болка,ни печал,ни въздишка но живот безкраен!

Отговори
9 0
Амин

Амин

18.04.2021 | 15:17

Бог да го прости! Да му е светъл пътя! Амин!

Отговори
11 0
За Ники

За Ники

18.04.2021 | 14:42

Скъпи братя и сестри, Скърбим за нашия непрежалим и незаменим Иподякон Николай Матрачийски, новопредставил се в Господа, и всеки си спомня в това тежко страдание всъщност какво съкровище сме имали, колко много доброта, любов и наставления сме получили от него, колко стотици часове сме прекарали молитвено в компанията на ангелския му глас и присъствие, как ежедневно неговото служение ни беше опора за нашето Християнско радение. Иподякон Николай беше изключително способен човек, който преуспяваше и в учението, и в музикално-инструменталните дейности, и в послушанието, и в обгрижването на храма, и в администрирането, и в отношенията с вярващите. Той имаше първи награди и в областта на народното пеене, и в инструменталистиката (акордеон), и най-вече в църковното пеене - за високо майсторство и стилно изпълнение на източно-църковните песнопения. Със сигурност би бил успешен и на много други жизнени поприща, но той избра най-трудното и скъпоценното - да служи на Бога. Иподякон Николай постоянно усъвършенстваше своите знания и умения, за да бъде на най-високо ниво, като беше завършил две висши образования - Музикална академия и Богословски факултет. Ние обаче го познаваме и в една още по-трудна величина, в реалното живо и ежедневно изпълнявано Християнство, като невероятно добър човек, приятел, сродна душа: добронамерен, изискан, фин, любезен, внимателен, тактичен, скромен, тих извън песнопението, точен, компетентен, светъл, ангелолик, образец и абсолютен еталон за Божи служител и истински църковен певец. Огромна е загубата за нашият Храм, за нашите и негови отци и наставници: отец Георги, отец Милан и отец Фотий. Пълни искрени съболезнования на родителите на Иподякон Николай - позволявам си да ги поднеса от името на всички стотици и хиляди вярващи които посещаваха Храма и го познаваха - с огромно уважение за това че са отгледали такъв достоен, способен, успешен, морален, и отговорен син, който до последно служеше на другите, с всички рискове за себе си. Благодарим Ви за вашия труд, Вие сте едни прекрасни родители! Синът Ви записа името и делата си със златни букви в Христовото служение и в нашите сърца. Като Християни силно вярваме и се надяваме, че когато всеки от нас бъде повикан от Господа, да бъдем помилвани и да имаме щастието да слушаме отново песните на Иподякон Николай. Искам да напиша и още нещо: от началото на коварната пандемия във всеки храм има указания за задължително носене на маски, което масово не се спазва. Това е безобразие и грехота! Опазването на здравето на скъпите ни свещеници и певци е наше първо задължение в Храма! Бог да прости Скъпия ни Иподякон Николай Матрачийски, да го помилва и да го приеме в своя Ангелски хор!

Отговори
13 0
О! Горкото момче

О! Горкото момче

18.04.2021 | 12:50

Бог да го прости!

Отговори
9 1
приятел

приятел

18.04.2021 | 12:38

Моля променете заглавието. Глаголът "уби" не е подходящ. Непочтително е. Вестник Марица не е жълт вестник, и трябва да има здрава ценностна система.

Отговори
12 1
Човекът

Човекът

18.04.2021 | 11:57

Поклон

Отговори
12 0
Силвия

Силвия

18.04.2021 | 11:55

Бог да го прости момчето!

Отговори
14 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?