Следвайте ни

COVID-19 отмени сесията на Общинския съвет в Пловдив

viber icon

Сесията на Общинския съвет, насрочена за 5 ноември, се отменя по решение на ръководството. Председателството на местния парламент счита, че не бива да се излагат на риск 51 градски старейшини при положение че броят на заразените с коронавирус  расте.  Днес в Пловдив новите болни са 206.

Разпоредбите на министерството на здравеопазването  не позволяват на едно място да се събират повече от 30 души.


В Община Пловдив има болни, сред които са кметът Здравко Димитров и шефът на здравната дирекция д-р Калин Калинов. Под карантина са и други служители, които са били с тях в контакт.  По тази причина  внесените за разглеждане предложения са малко, до този момент няма нито едно спешно и сесията може да се проведе на друга дата.


По време на извънредното положение  Общинският съвет заседаваше в Дом на културата "Борис Христов", където има 500 места и възможност за спазване на дистанция. Според правилника на местния парламент сесиите могат да се провеждат и онлайн.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?