1553
Следвайте ни

Циганското лято изкара на Главната половината Пловдив СНИМКИ

viber icon

Главната улица на Пловдив отново оживя днес, след като два дни подред едва се виждахме в гъстата мъгла в сутрешните часове.

Дългоочакваният топъл ден от циганското лято изкара половин Пловдив на разходка в Цар Симеоновата градина и  на централния площад.

 

 

Хората   посядаха на каменните  седалки на Римския стадион, на копчетата  до шадравана, снимаха се на стълбите на Каменица и обикаляха из  любимия на младежите Капана. 

 

Малки и големи си  хапваха  сладолед, надничаха в магазини , някои купуваха мед от сергията, други използваха почивния ден, за да си купят книга. Децата най-много се радваха на разходката.

Заведенията се препълниха по обяд, а търговците използваха хубавото време и сервираха с  двойно усърдие на клиентите.

Някои искаха зелен сертификат от посетителите,  въпреки че са решили да пият кафе на открито, където е същото, както  е на пейката в парка или в градски автобус. 

Малцина се спираха пред шатрите, разпънати от партиите на Главната за предизборната кампания.  До вота има цяла седмица.

И в Стария град имаше туристи, макар и да са предимно български. По-калените  захвърлиха якетата и се пуснаха по къс ръкав. 

В неделя ще бъде шарено време, но пак ще става за разходка.  

 

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

07.11.2021 | 10:22

КАКВИ СА ТИЯ СЕРГИИ БЕ! Г Р У Х Т Е Н Е ЛИ ЧУВАМ?

Отговори
0 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

07.11.2021 | 10:21

НЕ ВИЖДАМ ДА СЕ РАДВАТЕ ОСОБЕНО ЗА ПРАЗНИКА. ЩЕ ЯДЕТЕ АРХАНГЕЛ ХОДОРКОВСКИ МАЙ!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?