Следвайте ни

Чудо в градския транспорт: Контрольорка помогна на пловдивчанка с пари за билет

viber icon

Контрольорка извади пари от джоба си, за да помогне на пътничка да си закупи билет. Това не е шега, а истинска случка, разиграла се в рейс по линия №1 от градския транспорт на Пловдив, на която свидетел стана репортер на „Марица“. 

Автобусът се движи по маршрут посока кв. „Коматево“. От спирката на Международния панаир се качва контрола – две жени, които броят пътници, проверяват карти, следят работата на устройствата. Към 09.15 часа момиче на видима възраст между 25 и 30 години се качва от спирката преди Тунела на бул. „Цар Борис Трети Обединител“.

Няколко секунди след това изражението ѝ се променя. Става притеснена, започва нервно да бърка по джобовете и раницата си. Става ясно, че има само 50 ст. и са ѝ нужни още толкова, за да си закупи билет и да бъде редовен пътник. Дори беше готова веднага да слезе, тъй като по думите ѝ към кондуктора или е изгубила, или е забравила парите си вкъщи. Тогава се намеси една от проверяващите жени. Каза ѝ да се успокои и извади нужните стотинки, които не достигаха на младата пловдивчанка да се таксува. Вече с билет, притесненото момиче благодари притеснено от ситуацията, в която е попаднала. 

Проверяващите се приготвиха да слизат на спирката срещу Сточна гара. Тогава към тях се приближи възрастна жена, която само се усмихваше на среща им. Контрольорката, помогнала със стотинки, я запита: „Защо се смеете?“. Получи отговор: „Прекрасен жест направихте с това момиче. Доброто е живо! Бъдете благословена!“. 

На контрольорката ѝ стана драго, а на слизане възрастната жена ѝ извика: „Дано има повече такива хора като вас!“. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ццц

Ццц

02.06.2021 | 02:30

Доброто винаги побеждава!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?