46

Чудо! Община Пловдив ни кани на заседание на ЕСУТ. Ще се обсъжда новият Общ устройствен план

Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов обеща наскоро,  че общината ще осигури по-голяма публичност на заседанията на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/ и това вече е факт. С официално съобщение до медиите от администрацията ни информират, че на  31 август 2022 г./сряда/ от 10 ч. в залата на ЕСУТ на 12 етаж в сградата на пл. „Централен“ 1 (бившия Партиен дом) ще се проведе заседание на съвета. На него ще се обсъжда окончателният вариант за измененията в Общия устройствен план на Пловдив. Важният документ определя правилата и параметрите на застрояване в отделните райони и квартали на града, развитието на зелената система, транспортно-комуникационниите връзки и др. Съобщението е качено и на сайта на общината с линк www.plovdiv.bg/90315/

Дълго време срещу администрацията имаше обвинения, че заседанията на ЕСУТ се провеждат на тъмно, а съветът се държи като масонска ложа, обслужваща строителната гилдия, без да защитава обществения интерес.

Официалното съобщение за важното заседание на ЕСУТ е потвърждение, че обещаното този път е изпълнено и всички заинтересовани ще могат да участват в обсъждането на окончателния вариант за изменение на ОУП.   
 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Древен и бетониран

Древен и бетониран

30.08.2022 | 20:26

В Южен се очаква да има по 3 километра територии без парк. Добре че Смирненски е на дължина и хората ще могат да се разхождат до гребната база, но по край новия канал се очаква доста сеч.

Отговори
2 1
Никакво чудо не е! Идват избори за кмет!

Никакво чудо не е! Идват избори за кмет!

30.08.2022 | 17:03

Догодина идват изборите за кмет! И Зинокио започва да се подмазва на електората.Къде е ревизията на маминия Иван???? Мандата ти свърши, ревизия няма!!

Отговори
5 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

30.08.2022 | 16:29

ГЛАС в ПУСТИНЯ коя ОБЩИНА СЕ СЪОБРАЗЯВА с ГРАЖДАНИТЕ а МОЛЯ

Отговори
3 0
АГЕНТ

АГЕНТ

30.08.2022 | 16:20

Тия пак ще объркат всичко ...!

Отговори
3 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?