49

Читатели на „Марица”: Защо асфалтират ул. „Радко Димитриев” в дъжда?

Строителите започнаха да полагат настилката в последния участък на ул. „Радко Димитриев” при кръстовището с ул. „Лев  Толстой”, с което предизвикаха остра реакция сред минувачите. 

„Цяла седмица, докато имаше слънчеви дни и благоприятни температури, строителите нищо не правеха, а като заваля дъжд, се сетиха да асфалтират. Затова сме свидетели на лошо качество и ремонти след ремонта”, коментира читателят на "Марица" Благой Пройков.  Той ни изпрати и снимки от изненадващата офанзива в лошото време.

Инж. Атанас Чилингиров, ръководител на проекта за пътната инфраструктура в кв. „Гладно поле”, потвърди, че се прави настилката на ул. „Радко Димитриев”.

„Полагаме битум, а не асфалт,  и няма проблем, че вали. Това няма да се отрази върху качеството на ремонта”, увери инж. Чилингиров. Той допълни, че след това ще бъде положен пласт асфалт, а накрая – износващ слой. 

Жителите на квартала негодуват, че ремонтът на улицата, която е дълга по-малко от един километър, продължава вече втора година, създавайки огромни затруднения за придвижване. Строителите от фирма „Пътинженеринг” пък се оправдават с EVN – Топлофикация, които сменяха топлопровода. 

Кметът на район „Източен” Иван Стоянов също не крие възмущението си от бавните ремонти. Изпълнението на проекта обаче се контролира от Община Пловдив, откъдето бяха избрани и изпълнителите. 

 Успоредната ул. „Богомил” също беше в ремонт от пролетта, но е асфалтирана. В момента се извършват довършителните работи и  се изгражда продължението на „Богомил” до бул. „Санкт Петербург”.

Същата фирма "Пътинженеринг" има задължението да благоустрои и прилежащите пространства, които сега изглеждат, сякаш над тях е паднала бомба.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Едва ли е някакъв проблем

Едва ли е някакъв проблем

28.11.2022 | 17:19

Владивосток я асфалтираха преди няколко години посред зима и със сняг, а все още си е окей… Важното е, че се строи, а не е застой!

Отговори
3 7
botsmana

botsmana

29.11.2022 | 11:14

Абсолютни глупости! Проблема е следният: Поставен е асфалт по време на дъжд, следователно прониква вода. След това се поставя горният слой /износващ/, който запечатва влагата. Утре температурите падат под нулата и по законите на физиката, водата започва да се разширява!!! Какво се случва, "много знаещи, сладури"??? Понеже, "като Ви гледам, какви сте инженери, ме е страх да отида на лекар" и явно бъкел не разбирате от това за което Ви се плаща, ще Ви подскажа: Започва разрушаване на пътната настилка!!! Този инж. Атанас Чилингиров съвсем спокойно може да си скъса дипломата!!! Със същият неуспех може да се справи всеки, но вероятно е "мой човек" и яко лапа мангизи по европроекта!!!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?