71

Читатели на "Марица": Върнете ни надплатените пари за диетично хранене

Не сме доволни – така възрастни хора от кв. „Захарна фабрика” реагираха на новата цена на обяда в диетичен стол в район „Северен”. Досега, в продължение на три месеца те доплащаха за храната по 2,30 на ден при положение, че купонът за потребителите не трябва да надхвърля 1,50 лева по решение на Общинския съвет. Останалите пари се осигуряват на доставчици от бюджета на Община Пловдив. За проблема „Марица” писа подробно, а кметът на „Северен” Венцислава Любенова тогава обясни, че договорът с фирмата изтече и ще се избира нов доставчик на храни за диетично хранене.

От днес купонът за столуващите в квартала е по-евтин и струва 1,44 лева, но те настояват да им се приспаднат надплатените пари – по 80 стотинки на ден.

„Не съм удовлетворена напълно, защото е редно да плащаме само по 0,70 лева в рамките на три месеца и една седмица, когато ни взимаха повече по-скъпо, отколкото трябва. След като минат тези три месеца, цената да стане 1,50 лева, а не сега да ни замазват очите с намаление от 6 стотинки”, коментира пред „Марица” Соня Кискинова, която взима храна от стола в „Захарна фабрика”.

Избраната фирма е същата, която е обслужвала стола и преди.

„Не знам дали е възможно, защото вече имаме сключен договор за диетично и диабетично хранене, но ще проверя дали може да се върне разликата в цените на купоните на столуващите”, каза Венцислава Любенова.

 

Тя напомни, че старият договор изтече и в началото на мандата трябваше спешно да подготвят нова поръчка, затова се забавиха. „Това не беше по наша вина и повече няма да се случи, ще избираме доставчик навреме. Екипът ни стриктно наблюдава качеството на храната и ще продължаваме да държим нивото да е високо”, увери кметът на район „Северен”.

В Пловдив са разкрити 11 диетични трапезарии за 1860 граждани със заболявания и ниски доходи. Според решението на Общинския съвет в бюджета за тази година са заделени 922 560 лева за  поевтиняването на храната. Общината плаща за храноден 2 лева на човек, столуващите доплащат не повече от 1,50 лева. На сесията през декември съветниците от БСП бяха поискали от градския бюджет да се дават по 2,50 лева, но мнозинството не се съгласи.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Basko

Basko

08.04.2024 | 18:23

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим---- https://e.vg/alman

Отговори
0 0
Коя в фирмата

Коя в фирмата

08.04.2024 | 17:12

Коя е фирмата ? Пак ли на ония Цанков ?

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?