Следвайте ни

Читатели на "Марица": Строители превзеха тротоарите до ОУ "Кочо Честеменски"

Няколко строежа в квартала създават проблеми на пещеходците

viber icon

Читатели на "Марица" сигнализираха, че строители превземат тротоарите в район "Централен" в непосредствена близост до ОУ "Кочо Честеменски". Живущите в квартала се надоволни, че два строежа, разположени буквално един срещу друг на улица "Дружба" са разположили предпазните си огради върху тротоарите.

Двете новостроящи се жилищни коопераци в малката уличка буквално принуждават стотици пешеходци, сред които много родители с деца да вървят по платното по което също няма много място за разминаване, заради паркиралите автомобили. Двете нови жилищни коопераци се появиха на мястото на стари, двуетажни къщи в квартала. 

Една от майките, която всеки ден минава от там за да заведе детето си до училище сподели, че е нормално квартала да се развива и старите необитаеми и порутени къщи да отстъпват място на нови жилищни коопераци, но в повечето това става за сметка на вече живущите. Жената ни разказва, че подобна практика, за превзет от стоежа тротоар има и на улица и на съседната улица "Севастопол", само на 50 метра от Второ РПУ.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?