1553

Читатели на "Марица": Шофьорите по линия № 15 подминават спирки

Превозвач: Маршрутът е променен заради ремонта на Брезовско шосе, спирките не са включени в него

Шофьорите, които обслужват автобусна  линия  № 15, подминават спирката срещу блок „Гигант“, близо до зала „Строител“, въпреки че има чакащи пътници. Това твърди нашият читател в сигнала до „Марица“.

„Шофьорите са длъжни да спират на всички спирки, независимо че са с променен маршрут  заради ремонт. Както автобусите по линиите № 12, 26 и 29 качват пътници  на спирките на Пещерско шосе, където се отклоняват ,защото на  бул.  "Хаджи Димитър“ се извършва ремонт.

Надявам се, че ще се реши проблемът, защото не е нормално да си правят каквото си искат. Искам да добавя и това, че на въпросната спирка е напълно удобно да се спира“, счита читателят.  И други пътници алармират за проблема.

Линия № 15 се обслужва от фирма „Автотранс Чолаков“. Управителят  инж. Димитър Чолаков  обясни, че маршрутът на № 15 е променен, тъй като Брезовско шосе е затворено за ремонт и автобусите се отклоняват по бул. „Дунав“, после покрай „Ален Мак“ излизат пак на Брезовско шосе до офиса на СБА в посока с. Войводиново. По същия маршрут заобикалят и в обратна посока към кв. „Прослав“. 

„Спирките извън редовния ни маршрут не са включени и автобусите не спират на тях. Основната причина е, че шофьорите трябва да спазват разписанията, въпреки че временният маршрут е много по-дълъг . Линията е тежка, тъй като минава през три жп прелеза – на Пещерско шосе, до „Ален Мак“ и при Войводиново. Ако има влак, закъсняват от разписанието, понякога с 40 минути. Искахме от Община Пловдив да ни удължат времето на пробега, но не се съгласиха. А при закъснение се налагат глоби“, обясни за „Марица“ инж. Димитър Чолаков. 

Реконструкцията на Брезовско шосе, която се изпълнява по проекта за воден цикъл, стигна почти до кръстовището с бул. „Дунав“.

 Участък при входа и изхода за Войводиново  обаче все още не е завършен, защото в тази зона  се води археологическо проучване на терена. Предполага, че има останки от антична могила. Трафикът е силно затруднен и шофьорите чакат с нетърпение час по-скоро строителите да отворят възловия  път. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Не е луд ,който яде баницата!

Не е луд ,който яде баницата!

19.11.2022 | 19:25

Кучето си лае,кервана се върни!Иначе ,казано кражбата на субсидиите и конпенсациите се разпределат 60/40 и очичките са затворени а ръчичките са пълни!

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?