46

Читатели на "Марица": Опасно провиснал кабел пречи на движението!

Кабел, закачен между две кооперации на ул. „Севастопол” 23, е провиснал страховито надолу  над пътното платно под натиск на урагана, препречвайки на преминаващите автомобили. Заедно с него се е откъртил и улукът на кооперацията, за който беше закрепен. 

За аварията алармираха читателите на „Марица”, които живеят в съседство. „Някой трябва да свали кабела, защото може да се стигне до пътно-транспортно произшествие, освен че по-големите коли не могат да минават”, твърдят те и разказват, че се обадили за помощ на телефон 112  и в EVN.

„От EVN дойдоха много бързо, провериха и казаха, че кабелът не е техен , по него не тече ток и нямат право да го махнат. След 10 минути, също бързо,  пристигнаха и от Гражданска защита, уведомени от телефон 112. Но също ни заявиха, че не могат да премахнат кабела и си тръгнаха”, описаха сагата жителите на кооперацията. 

За да не стане злополука, хората са вързали червено флагче на кабела и чакат някоя инстанция да го махне.  Те ни изпратиха и снимки. 

Забравеният кабел вероятно е на някой мобилен оператор. Повече от десет години е в сила закон, според който операторите са длъжни да прокарват своите съоръжения под земята.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?