4020

Читатели на "Марица": Махнете грозната арматура от най-красивия парк в Пловдив

Пластиката, сложена навремето в най-красивата градина в Пловдив - Цар-Симеоновата - да се махне, защото загрозява любимото място за отдих. Този призив отправят към местната власт читатели на "Марица", като ни изпратиха и снимка.  

"Искам да дадем заедно гласност на едно дългогодишно желание на пловдивчани - инициатива по премахването на "го*ното", което години наред седи насред градската градина на Пловдив.

Моля г-н Пламен Панов, пореден заместник-кмет по култура, археология и туризъм към Общината, да е първият, който да се осмели да инициира демонтаж на тази пластика, подобно на омразното на всички граждани и гости "Ренде"/фонтан, който загрозяваше Главната по време на първия мандат на бившия кмет Иван Тотев. Премахването на "ла*ното" от центъра на градската градина е наложително, защото е просто една ръждясала и крива арматура, пълна с камъни, подпряна на друг по-голям камък.

Тя дотолкова е писнала на пловдивчани да я гледат зад беседките близо до централната алея на парка, че я назовават в бита си само като "го*ното", което само и единствено загрозява атмосферата и е омръзнал вгорчаващ елемент от иначе любимата и най-посещавана част от центъра", счита един от най-критичните читатели на "Марица". Въпросната артинсталация беше поставена преди доста години в градината заедно с още няколко подобни, но останалите бяха прибрани.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?