49

Читатели на "Марица": Блокираха достъпа до къщата ни при ремонта на бул. „Александър Стамболийски”

Строители: Загражденията са задължителни, ще отваряме всеки път, когато собствениците на къщата поискат

Без достъп до имота си се оказа Доротея Йосифова, която живее на бул. „Македония” 88, след като строителите сложиха заграждения на бул. „Александър Стамболийски”. В ранния следобед вчера в участъка между продължението на бул. „Македония” и кръстовището с ул. „Димитър Талев” започна изпълнението на мащабен проект за Южен обходен колектор и смяна на амортизирания магистрален водопровод, както „Марица” писа.

„Нямам достъп до къщата, част от пътеката, която минава през двора ни,  е оградена. Нито можем да влезем с кола, нито има място в съседство, където можем да паркираме. Гаражът и входната врата към нашия имот са блокирани. Разкопаха и тротоара, който е наш, защото на това място на булеварда общински тротоар няма. Излиза, че сме участници в строителството, без да сме искали”, сподели  притеснено читателката на „Марица”.  

Ръководителят на проекта Савина Тодорова веднага направи проверка по сигнала и коментира: „Ние сме длъжни да поставим заграждения, защото този участък  е строителна площадка. Госпожата ще бъде допускана до имота й, ще може да влиза и да излиза, но няма как да махнем оградата, защото всички коли ще минават през участъка, в който се работи с техника”.

„Пазач ли ще сложат, за да ми отварят? По стълба ли ще трябва да се катеря, когато направят изкоп?," разстроено попита Доротея Йосифова.

Строителните работи в отсечката от затвора до ул. „Димитър Талев” ще продължат до средата на март. На булеварда ще се прокарва гигантски колектор със сечение 2,4 метра. Траншеята ще се копае на седем – осем метра дълбочина.  

Савина Тодорова подчерта, че загражденията са задължителни и от гледната точка на безопасност на граждани.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Angel

Angel

06.12.2022 | 17:37

Аз ако съм на мястото на госпожата , ще излизам и влизам по 20 пъти на ден. Е така работа да им създавам на тия идиоти

Отговори
5 1
И. Стоянов

И. Стоянов

06.12.2022 | 11:48

Госпожата едно време брат и остави път и от бензиностанцията, естествено когато беше на" Микрон". Сега да виде от къде е официалния вход и ...............

Отговори
2 0
Зико оставка

Зико оставка

06.12.2022 | 11:32

Поредната простотия на белокосия тъпунгер! Още една "Даме Груев" се очертава за Кичука. На кметските избори догодина да не забравите пак да си останете в къщи

Отговори
4 1
В Южен пет булеварда чакат 40 години изпълнението им

В Южен пет булеварда чакат 40 години изпълнението им

06.12.2022 | 11:14

Пет улични регулации с габарити на булеварди по одобрените планове в този квартал чакат 40 години изпълнението им. Това са булевардите Македония, Александър Стамболийски, Академик Петър Динеков, Стефан Стамболов и Южната тангента на град Пловдив. Няма кметове и заместник кметове по строителството в този град има само гербаджийски крадци, които пълнят нощните си шкафчета с кюлчета злато и евро.

Отговори
6 1
Кючука не е за подигравка.

Кючука не е за подигравка.

06.12.2022 | 10:50

От днес на протест докато се откажат. Както спрях пробива, ще отменят и тазо лудост. Да отчуждават и да се направи всичко нормално и без неудобства. Представете си като падне един сняг. Всичко спира. После най-рано лятото. Всички добре знаем "сроковете" на тези фирми и как ги "спазват".

Отговори
6 4
dimitar

dimitar

06.12.2022 | 10:25

оферта за международни финансови услуги Добро утро дами и господа Тук съм, за да ви представя нашата банка, която предлага много изгодни и лесни финансови услуги. Ние предлагаме заеми при лихвен процент от 2,5% годишно от 10 000 евро до 5000 000 евро, които се изплащат от 1 година до 25 години. Свържете се с нас за повече информация. Имейл: [email protected]

Отговори
0 4
Отново некадърност огромна!

Отново некадърност огромна!

06.12.2022 | 09:44

По план трябваше изобщо да не затварят Стамболийски, а да започнат да копаят и строят новия колектор отстрани на сегашното платно, под бъдещото разширение на Стамболийски. След това щяха просто да асфалтират отгоре второто платно и чак тогава да затворят сегашния булевард за преасфалтиране. Никакви неудобства. Обаче, защото се забавиха с отчужденията и затова започнаха с такъв глупав начин на строеж, който затапва целия Кичук. Даже Данчето в София по-кадърно строи от Зико такива проекти, поне минимизира неудобствата за софиянци. А пловдивчаните кучета ги яли...

Отговори
12 2
Крадливи

Крадливи

06.12.2022 | 09:27

мопеници и послушни овци наречени българиии...пфаа

Отговори
4 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?