2374

Читатели на "Марица" алармират за мръсотия край Гребния канал. Защо? ВИДЕО

След рок фестивала работниците на „Градини и паркове” изнесоха няколко камиона с отпадъци

Кошчета, пълни с боклуци, разпилени покрай алеите отпадъци, хвърлени пластмасови шишета и кофички от кафе – такива снимки с картината на зелените площи край Гребния канал ни изпратиха читатели на „Марица”. 

„Гребната база е в отвратително състояние. Боклуци има на метри от централните трибуни, а и на много други места”, негодуват читатели. Снимките са направени преди два дни.

При проверката се оказа, че пространството около Гребния канал е почистено.

Веднага след сигнала на „Марица” и директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев провери дали работниците са свършили съвестно задълженията всеки ден да събират отпадъците и да поддържат в добър вид зелените площи и алеите.

„Чисто е, но разбрах кога е било замърсено в района на Гребната. През уикенда се преведе рок фестивал, на който присъстваха стотици хиляди. Пространството беше оградено и до вечерта в понеделник не са ни разрешавали да изчистим. След като махнаха оградата, наши екипи изнесоха няколко камиона с отпадъци”, обясни Веселин Козарев.

Той допълни, че за поддръжка на площите около Гребния канал са ангажирани 16 служители. Работният им ден започва в 7 часа сутринта, но са им нужни три – четири часа, докато изчистят цялото огромно пространство.

„Замърсяването с отпадъци става обикновено вечер, особено когато има събитие в парка, затова още веднъж се обръщам с молба към гражданите да пазят чистота. А който има сигнал, да се обажда на телефона на предприятието, ще реагираме веднага”, прикани шефът на „Градини и паркове”. 

 

 

”. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?