Следвайте ни

Читатели алармират: В „Северен“ е джунгла

Само за няколко седмица има десетки случаи на ухапани от кърлежи около "Малкия Гигант“

viber icon

Читатели на „Марица“ от район „Северен“ сигнализираха в редакцията за проблем с поддръжката на зелените площи около входовете на Малкия гигант. Живущите се оплакаха, че след няколко сигнала в последните дни към „Паркове и градини“ и районната администрация в „Северен“ все още нищо не е предприето.

По думите на хората, само в почивните дни е имало половин дузина нахапани от кърлежи. „Доста семейства с малки деца живеят тук. За най-малките последните два месеца бяха най-трудни, защото повечето от тях не са излизали никъде. С отпадането на забраните и затоплянето на времето е напълно нормално родителите и децата да търсят зелените площи в квартала“ - сподели пред "Марица" жена от блока.

Към апела на родителите се присъединяват и собствениците на четириноги домашни любимци. Венелин живее в близост до Малкия гигант и често разхожда кучето си именно около зелените площи до входовете. Пред репортер на „Марица“ той сподели, че от началото на април общо четири пъти е вадил кърлежи от кучето си – винаги след разходки около Малкия гигант.

Репортерска проверка показа, че притесненията на хората от квартала са напълно основателни. Зелените площи покрай Малкия гигант приличат повече на джунгла, отколкото на междублокови пространства. Жителите на „Северен“ са категорични, че в името на здравето на децата от квартала трябва час по-скоро да бъде пръскано срещу кърлежи, а тревата да бъде окосена.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?