Следвайте ни

Читател: Разминах се на косъм от верижна катастрофа с градски рейс

viber icon

За  грубо нарушение на правилата на движение в Пловдив  алармира нашият читател Нено Ширтев. Ето какво разказа той за marica.bg:

"Днес, на 26 май,  около 14.17 ч. при ляв завой от бул. “Цар Борис III| Обединител” към бул. “Шести септември”  шофьорът на  автобус на фирма "Хеброс бус"  демонстрира безобразно поведение на пътя. Веднага след завоя, в неговата лента имаше спрял камион. Вместо да изчака в лентата си колоната от автомобили, преминаващи в лява лента, водачът реши да отнеме предимство и без бързата ми реакция щяхме да сме свидетели на поредното ПТП - вероятно на  верижна катастрофа и няколкочасова тапа на възлово кръстовище в Пловдив".

Инж. Пламен Вълков, директор на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта", уточни, че правилата за движение по пътищата се контролират от органите на МВР.

Шефовете на транспортните фирми, които обслужват градските линии и сред които е "Хеброс бус", обясняват, че все по-трудно  намират шофьори.  Един от големите проблеми е липсата на кадри, подчертава нееднократно управителят на "Хеброс бус" инж. Веселин Дошков. А когато направиш забележка на водач, допуснал нарушение, той хвърля молба за напускане. От фирмата уверяват, че постоянно изискват от шофьори да спазват правилата. И допълват обаче, че често и други участници в трафика създават рискови ситуации за безопасността.

Снимката на автобуса е изпратена от Нено Ширтев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?