46

Читател на "Марица": Глутница бездомни кучета застрашава живота ни

Страховита глутница бездомни кучета обикаля „Тракия” около Ботаническата градина, алармира Петранка Хаджииванова.

„Тази сутрин има 11 малки и големи кучета  до един от социалните домове . По време на акция се хващат 2-3 или 3-4 кучета ,но другите  бягат и продължават да се размножават. Влизат при заплаха в оградената част на Ботаническата градина. Бях свидетел как тези 11 кучета,  настанили се до пътека  между кварталите „Изгрев” и „Тракия”  изкочиха срещу човек, който разхождаше  домашен любимец. И само да попитам ,ако беше дете , и го бяха нападнали ??? ", възмущава се Петранка Хаджииванова в писмо до „Марица”. Тя е подала сигнала и до общинския приют за бездомни кучета.

„В момента екипът ни работи на територията на район „Тракия”, увери директорът на общинското предприятие „Зооветеринарен комплекс” Георги Божев. 

Той обаче уточни, че приютът е пълен и единственото, което може да се направи, е заловените кучета да се кастрират и да се върнат обратно, откъдето са взети. Такива правила са предвидени и от закона. 

Общинският приют за безстопанствени кучета е с капацитет 91 места. За работата му постоянно следят служители от Агенцията за безопасност на храните.  Те проверяват и дали броят на четириногите отговаря на капацитета. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?