2374

Читател на "Марица": Две години бавят ремонти в три района на Пловдив

Уличните ремонти в трите района на Пловдив – „Южен“, „Централен“ и „Западен“ – буксуват вече две години. От началото на 2021 г. Община Пловдив пуска и прекратява обществена поръчка за 3 млн. лева, въпреки че най-вече в район „Южен“ има безброй улици с разбита настилка.

 На какво се дължи забавянето на ремонтите?  Кога ще започнат реално дейностите в трите района? Кои конкретни обекти ще се ремонтират с приоритет и кога? – с тези въпроси към „Марица“ се обърна нашият читател от Пловдив Мартин Йорданов.

Мнозина граждани в Кючук Париж също питат дали ще видят тази година да се ремонтират улици, освен „Даме Груев“, реконструкцията на която започна миналата година. Те напомнят, че идва и зима.

През пролетта община Пловдив обяви обществена поръчка "Ремонтни дейности и изграждане на паважни, калдъръмени, тротоарни, алейни, асфалтови и площадни настилки на територията на район „Централен“, район „Западен“ и район „Южен“ в гр. Пловдив“на стойност 3 млн. лева без ДДС , тоест по един милион за всеки от трите района. На 9 май бяха отворени офертите. На 8 август 2022 г. тръжната комисия класира на първо място пловдивската фирма „Драгиев и ко“ за изпълнител със 100 точки. На сайта на обществените поръчки няма информация  за обжалване.

Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев обаче заяви, че поръчката е обжалвана пред Върховен административен съд. Възражението на един от участниците е разгледано на заседание на ВАС на 14 септември. „Очаква се решение. Ако ВАС потвърди класирането на комисията, веднага подписваме договор и ремонтите започват“, каза Райчев.

За сравнение, за останалите три района – „Източен“, „Северен“ и „Тракия“ – през миналата година  беше обявена същата поръчка за същите пари - 3 млн. лева. Ремонтите  в тези райони са изпълнени, напомня нашият читател.

Дори и в Стария град - перлата на Пловдив - калдъръмът е разбит. На няколко места месеци наред зеят дупки за срам пред туристите. В кметството на район "Централен" чакат да бъде избран изпълнител, който да нареди калдъръма. Дори и за празниците на Стария град ямите не бяха пипнати. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Кючук Парижанин

Кючук Парижанин

25.09.2022 | 16:01

Ремонта може да не е стартирал но инфлационните и повишението на материалите са калкулирани и на всяка сесия се актуализират, защо им е ремонт на й сладко е ремонт на ремонта на ремонта. Гарантирано. Видими резултати.

Отговори
0 1
dimitar

dimitar

25.09.2022 | 14:51

бърза и сериозна оферта за кредит Аз съм начело на международна финансова институция, специализирана в международни заеми. Предлагаме услуги от 5 000 евро до 800 000 евро. нетният лихвен процент е 2,6% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл: [email protected]

Отговори
0 3
безстопанственост ....безмислица..

безстопанственост ....безмислица..

25.09.2022 | 12:24

ИМА ЕДНО СЕЛО В ПАЗАРДЖИШКИ ОКРЪГ КАЗВА СЕ СЕЛО БОШУЛЯ! В ТОВА СЕЛО ИМА КАММЕНА КАРИЕРА ОЩЕ ОТ ОКОЛО 1931 ГОДИНА ТАМ СА ЗАСЕЛВАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ ПЛЕНЕНЕ И СА ПРАВЕЛИ ПАВЕТА ЗАЕДНО С МЕСТНИ МАЙСТОРИ .ТЕЗИ ПАВЕТА С КАРУЦИ СА ИЗВОЗВАНИ ДО ГАРА СЕПТЕМВРИ И СА ТОВАРЕНИ БУКВАЛНО НА ЕШАЛОНИ ИЗПРАЩАНИ В ГЕРМАНИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НОН СТОП ! ПИТАМ УПРАВАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДОВЕ ОСНОВНО НА ПЛАВДИВ ПОРАДИ ЧИЯ ЧОВЕШКА ПРОСТОТИЯ НИ ЛИШАВАТ ОТ ТОВА НЕЗЕМНО БЛАГО ТЕЗИ ПАВИРАНИ УЛИЦИ.............................????????????????? ЗА ТОВА В ПЛОВДИВ ЩЕ Е МРЪСНО И ПРАШНО АСФАЛТА СЕ НАГРЯВА И СТАВА КАТО АКОМУЛИРАЩА ПЕЧКА ЛЯТОС ...НИТО ВОДА ПОПИВА НОТО ДИША ПЛАТНОТО ... ЗАЩО ПЛОВДИВ ДА НЕ Е МАКАР ЕДИНСТВЕН В СВЕТА С ТАКИВА УЛИЦИ....КОЕ НАЛАГА ДА СЕ ШПОРИ ПО АСФАЛТ. ХАЙДЕ ЗА НОВИТЕ КВАРТАЛИ ТРАКИЯ ХУБАВО НО СТАРИТЕ .... КИЧУКА КЪРШИЯКА СТАРИЯ ГРАД РАЙОН ЦЕНТРАЛЕН... ЗАЩО?... НАЛИ В ГРАДА СКОРОСТА НА ДВИЖЕНИЕТО Е ОГРАНИЧЕНО?!?! ДА НЕ КАЗВАМ ПЪК КОЛКО ПАВЕТА ВЕЧЕ КРАСЯТ БЕДНИТЕ СЕЛСКИ КЪЩИ НА УПРАВНИЦИТЕ НИ ВСИЧКИ КОИТО МИНАХА ПО СТЪРГАЛОТО НА ВЛАСТА... ТОЛКОВА МИ Е ГА.ДНО КАТО ВИДЯ КАК СЕ РУШАТ ТАКИВА УЛИЦИ...ЗА КЪВ Х.У.Й СЪСИПАХА КРАЙБРЕЖНИТЕ УЛИЦИ ПОКРАЙ МАРИЦА...КАК ЕДИН АРХИТЕКТ ЕДИН ЛАНДШАФТЕН СПЕЦИАЛИСТ НЕ ОТГЛЕДАХМЕ В ТАЗИ МИ.ЗЕР.НА ДЪРЖАВА... ПЛОВДИВ МОЖЕ ДА Е УНИКАЛЕН В СВЕТА... С ТАКИВА ЕКСТРИ............... защо хвърлиха милиони за тъ.поти.ята за културна столица на европа а не дадоха пари ето за такива абтентични наща които да останат за поконията ... можеха да обучат сумати ро.ми в града на този занаят да редят и поддържат такива настилки.....тези хора щяха да имат работа.... и то каква...

Отговори
7 2
Цеци

Цеци

25.09.2022 | 11:10

сметките и за това крадене не са направени, затова не почва! След една седмица гласувайтв това да спре!

Отговори
2 4
Батко

Батко

25.09.2022 | 10:28

Марица, Даме Груев го чакахме поне 20 години :)

Отговори
6 0
Защото?

Защото?

25.09.2022 | 09:21

Още ли не знаете защо!Защото “правилната” фирма трябва да спечели !Защото тя знае формулата на даване на 30% комисион и и имат доверие!Защото гербераската корумпирана машина работи така!Защото сега управляващите града мародери ,ако нямат личен интерес не си мърдат и малкия пръс!Защото тези вандали обичат само себе си и мразят всичко друго!Защото властването за тях е начин за брутално мачкане на останалия бизнес,който не си плаща!

Отговори
15 1
Аз и ти

Аз и ти

25.09.2022 | 09:15

Идеално. Ремонта стартира при добри и подходящи атмосферни условия. Дъжд,сняг и има причини да не се спази гаранцията.

Отговори
7 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?