1553

Читател на "Марица": Докога община и МВР ще търпят тормоза с тонколони в "Изгрев"

"Здравейте,  Моля ви като независима пловдивска медия да вземете отношение, да публикувате и да дадете гласност. Изпращам ви писмото си адресирано до кмета на града, изпратено през сайта на общината, секция сигнали".

Това пише до "Марица" читателката ни М.П. И продължава

""Здравейте, искам да попитам, господин кмета на града и господин кмета на район Източен, кога ще бъдат взети мерки относно силната музика в квартал "Изгрев" , особено в летния сезон. Искам да попитам, ако аз, гражданин от неромски произход извадя две големи тонколони и реша да си направя празненство пред блока, след колко време ще пристигне екип на районното полицейско управление да ме санкционира?

Искам да попитам защо когато подавам сигнали ми се обяснява, че няма свободен екип? Искам да попитам длъжни ли са всички живеещи наоколо да слушат силна музика в продължение на 5-6 часа, нищо че не е от 14 до 16 или след 22/23 часа?!

По наредбата за обществения ред, подобни "празненства" са в нарушение на раздел II, чл. 4,ал.3 и 5 и това най-малкото, ако почета подробно и повече ще открия...

От районното ми обясняват, как нямат уреди за замерване на децибелите, да се обърна към общината... Това е абсолютна подигравка, не е нужен уред, за да може да се констатира, че шумът е над допустимите нива. 

Искам да знам и към кого да се обърна щом след многократните ми сигнали, законодателните и законоупражняващите органи не реагират своевременно и адекватно? Това е дискриминация, но не на ромите, които постоянно се жалват от това, а на останалите граждани!"

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Нина Иванова

Нина Иванова

26.07.2022 | 06:26

Не е само в Изгрев. В Центъра, в Аджисан махала е същото. Има много начини институциите да се справят, но нямат желание. По-лесно е да си траят, а хората страдат. Не ги оставяйте на мира, докато не си свършат работата! И ние сме виновни, защото навсякъде двама-трима, които протестират активно, а останалите си траят и им гледат сеира. Иначе много се оплакват на пейките пред блока.

Отговори
6 0
Пловдив

Пловдив

26.07.2022 | 00:01

Беше независима медия.

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?