Следвайте ни

Чистят северния колектор без да разкопават бул. "Дунав"

viber icon

Строителите започнаха вчера почистване на северния отводнителен колектор, без да спират движението по бул. "Дунав".  Безизкопната технология  ще бъде приложена по цялото продължение на булеварда от бензиностанцията на OMV на Голямоконарско шосе и по Брезовско шосе  до кръстовището с новия бул. "Северен"  с дължина 2,8 км.  Строителните работи включват почистване на съществуващия колектор,  без подмяна на водопровод и канализация, обясниха  от фирмата. 

Зам.-кметът Пламен Райчев от ранни зори беше на обекта и обясни, че рехабилитацията на главния колектор по бул. "Дунав"  се изпълнява като трети етап на проекта за водния цикъл с цел да се намали инфилтрацията в район „Северен“, която е и най-висока в целия град.

„Няма да има смущения във водоснабдяването. Ще се наложат единствено временни стеснявания на булеварда,  като  всички строително-монтажни работи са съгласувани с КАТ. Целта е да сведем до минимум  неудобствата  на гражданите и да не се блокира трафикът“, коментира  Райчев.  Той увери, че въведените ограничения на движението ще се премахват след работния ден и "Дунав"  ще бъде  напълно проходим за коли.  

Проектът  включва отстраняване на дефекти и  на утайки, както и почистване на канализацията  с рециклиращи  машини, при което не се използва  питейна вода. Рехабилитацията на колектора  струва 1 298 280 лв. с ДДС и се очаква  да приключи  преди договорения срок, който е 509 календарни дни. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?