Следвайте ни

Чистят Младежкия хълм от опасни дървета

viber icon

Екипи на „Градини и паркове“ премахват изсъхнали софори в подножието на Младежкия хълм, заради опасност дърветата да паднат и да нанесат щети. 
 
Почиства се и пешеходната алея, която води към детската железница, където има детска площадка и спортно съоръжение. По сигнали на граждани предстои проверка и за състоянието на дърветата на Бунарджика. 


 
Санитарни дейности се предвиждат и в парк „Лаута“, но приоритетно ще продължат да се обработват зоните, където има риск да се нанесат щети върху хора и тяхно имущество. 
 
Директорът на общинското предприятие, Веселин Козарев коментира: „Стремим се да запазим всяко едно дърво в Пловдив. По-важно обаче е да пазим живота и здравето на хората. Когато има опасни дървета, трябва час по-скоро да ги премахнем. Същевременно засаждаме нови, по-подходящи видове и с по-висока екологична стойност – на същите или други места, където е възможно“. 

Козарев напомни, че миналата година в Пловдив са засадени близо 2000 нови дървета местни видове, а рано напролет започват и тазгодишните залесителни акции. Той е категоричен, че на мястото на отрязаните софори в подножението на Младежкия хълм ще бъдат засадени нови дървета. Смята да покани доброволци, които също да се включат в залесяването.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ОПАСНИ ли? "Опасни" за кого, молим? Полекичка със СЕЧТА!

ОПАСНИ ли? "Опасни" за кого, молим? Полекичка със СЕЧТА!

19.02.2021 | 00:19

"Чистят ... ОПАСНИ дървета..." "Чистят ... ОПАСНИ дървета..." "Чистят ... ОПАСНИ дървета..." ОПАСНИ ЗА КОГО? Джендем тепе не е Парк Бунарджика или квартална градинка за майки с деца. Никак не е място за “АЙЛЯК” разходчици! Който катери Джендема да си прави сметката и да си внимава в краката и никой не му е виновен. На нас останалите Тепето ни трябва за . . . кислород, за дишане, за “дивотия” – зер то не може само с “цивилизация”. Никакво ЗАГРАБВАНЕ под предлог "ПОДОБРЯВАНЕ" на Джендема! Както се е запазил досега в “диво” състояние, Джендем Тепе си е много хубав и ЦЕНЕН. По закон е НЕПРИКОСНОВЕН, Природна Ценност! ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е всякакво посегателство от ЧАСТНИ АГИТКИ да го “развиват” и “ПОДОБРЯВАТ” със тенис-кортове и други ЧИФЛИЦИ за сметка на зеленината на пловдивчаните! Да се премахнат: “… детската железница, и детска площадка, заведение и спортно съоръжение…” Да идат да си купят парцели из територията на РЕГУЛИРАНИЯ Град за частни клубове!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?