Следвайте ни

"Чистота": Махнете колите от улиците, пречат на снегорините

viber icon

Десетки от второстепенните улици в Пловдив  не могат да бъдат изчистени от  снежни преспи и лед, защото буквално са задръстени от паркирани коли. Това установи проверката на "Марица" в  кварталите.  Дори и на места в синя зона в центъра буците останаха  недокоснати, докато  слънцето не започна да ги топи.  Върху преспи бяха спрели автомобили дори на няколко крачки от Главната до  Римския одеон и Голямата базилика. 

"От днес (б.а. - вчера) работим в кварталите. И там снегът ще бъде изчистен, но хората трябва да преместят колите си от уличното платно", призова директорът на ОП "Чистота" Димитър Георгиев. Според него най-трудно се работи на улиците, където паркирането е от двете страни. Там машините изобщо не могат да влязат, а и няма накъде да избутат снега.    

В разчистването на малките улици ще бъдат включени и чистачките, за да изкъртят буците ръчно. Това обаче е много по-трудоемко, а и основните усилия на 350-те  метачки е да  обезопасят спирките, пешеходните подлези, тротоарите, особено пред детските, учебни и здравни заведения.  Там, където има лед, ще се разхвърлят сол и калциев дихлорид. Жените имат и друга задача - да разчистват дъждоприемните шахти, за да не се стига до наводнение.

От Община Пловдив отново приканиха вчера гражданите да помагат за почистването от снега, като преместят колите и обезопасят около сградите, които обитават.

Обработката  със сол и калциев дихлорид  на всички пътни артерии продължава вече трета нощ поред. В първата, когато заваля, екипите  работ​иха цяла нощ, а през следващите две излязоха в 3,30 часа, за да няма поледица.

От "Чистота" увериха, че междувременно започва събирането на почистения сняг, който се извозва на депо в  район „Тракия“.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Мнение

Мнение

16.02.2021 | 10:14

Чакахте да станат ледени коловози и сега ще чистите! Къде бяхте когато снега беше пухкав и се чисти лесно ? И дежурните оправдания пе колите ви пречат...нямало къде да избутват снега! В нормалните държави снега се извозва !!!

Отговори
0 0
4000

4000

16.02.2021 | 09:27

Абе що вчера сутринта по бул. Хр. Ботев около В. Болница когато нямаше нито една паркирана кола не минахте да почистите снега, а сега мрънкате че колите ви пречели?

Отговори
0 0
Иво

Иво

16.02.2021 | 08:48

Кви снегорини, бе, не ставайте смешни!? Кога снегорин е влизал в кварталните улици!? И накъде точно да си махнат колите хората? Махнете сградите, които построихте и наблъскахте там, където не им е мястото, без никой да мисли къде ще паркират обитателите им!

Отговори
6 0
Стоил

Стоил

16.02.2021 | 08:45

Ще ги махнем! Само кажете къде да ги сложиму че да ви е по-удобно. Вие се сетихте три дни след снеговалежа да започнете да чистите! Пълна пародия!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?