3906

Чист квартал - щастливи хора: Да изчистим "Западен" на 13 април

Екипът на "Западен" организира почистване района. Инициативата дава възможност да се покаже добрият пример и колко чисти биха изглеждали междублоковите пространства и парковете, ако всеки изхвърля своите отпадъци в кошчетата и контейнерите.

Градската среда не е само механичен сбор от сгради и улици, но и място, което може да е красиво и функционално, значимо за гражданите.

Събитието има за цел да привлече общественото внимание към насърчаването на самосъзнанието на всеки един от гражданите. То ще се фокусира и върху предотвратяването на замърсяването. Не е нормално да свикваме с гледките на осеяни с фасове, семки и опаковки зелени площи и детски площадки.

За по-добра организация и улеснение на участниците в инициативата администрацията ще раздаде необходимите чували за смет и ръкавици, ще набележи и най-мръсните точки, които ще бъдат почистени от доброволци, а местата около блоковете - от живеещите хора в тях.

Организаторите от администрацията на "Западен" отправят покана към граждани, детски градини, училища, фирми, публични институции, НПО-та и др. да се включат в събитието. До неговото начало ще се проведе и мащабна информационна кампания и акции.

Основното послание на инициативата е: "Чист квартал - щастливи хора".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?