Следвайте ни

"Чифлика" падна, тотално събаряне на ул. "Модър"

viber icon

Някога култовото квартално ресторантче „Чифлика”  ще бъде съборено до седмица – две. Разрушаването на заведението е разпоредено от общината, защото попада в разширението на ул. „Модър” и бъдещия строеж на подлеза.  На оградата все още се крепи рекламата, но дворът със шадраван и чешма от красиво обработен черен камък е затрупан със строителни отпадъци.

 

 На улицата покрай Транспортна болница почти не останаха здрави постройки, на чиито собственици още от миналия век беше забранено да строят, тъй като предстоеше отчуждаване.   Общината се  разплатила за имотите на ул. „Модър” и „Царевец”  , а някои собственици са предпочели сами да си разрушат постройките, за да си  приберат по-ценен материал. 

 

Пространството между Коматевско шосе и жп линията изглежда като след погром - с камари изсечени храсти, боклуци, включително стари ботуши и маратонки, керемиди, ламарини, счупена дограма. Между саморасли дървета хората са си направили градинки за да си гледат зарзават.

 

От район „Южен” са  наредили  на собствениците да бъдат премахнати  всички рекламни материали на разстояние десет метра от старото пътно платно. На мястото на някогашната къща стърчи само врата.

 

 

Новото платно ще е с ширина 7,50 метра и пешеходен тротоар. Работниците от фирма „Драгиев и ко”, които бяха спрели обекта заради ниските температури, подготвят терена за строеж.   

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?