49

Четвърти опит за санирането на блока на ул. "Иван Гешев" 30

Община Пловдив ще направи пореден опит да проведе обществената поръчка за санирането на многоетажния жилищен блок на ул. "Иван Стефанов Гешев" 30 в район "Западен". Сагата с изпълнението на проекта за енергийна ефективност започна преди близо две години.   

Първата процедура за блока в "Западен" беше обявена в средата на 2020 година, но беше прекратена в края на същата година, като веднага след това Община Пловдив пусна нова поръчка, като този път "Иван Гешев" 30 беше една от петте обособени позиции.  Договори бяха сключени за другите четири блока, но фирмата, избрана за сградата на „Иван Ст. Гешев”, се отказа заради ръста в цените на строителните материали. 

Така местната администрация се принуди за трети път да стартира процедура по събиране на оферти за жилищния блок в началото на тази година. През март поръчката обаче се провали за трети път, след като комисията към Община Пловдив е прекратила процедурата заради техническа грешка при получаване на запитване от участник. Припомняме, че въпреки това местната администрация получи цели 14 оферти от фирми, които искаха да изпълнят дейностите по договора.

За тези две години пък цената скочи от 700 000 лева с ДДС в средата на 2020 година до над 1 млн. лева. В момента поръчката се рестартира с предишните параметри, като новият срок за подаване на оферти е 9 юни. Част от дейностите, които ще се извършат, включва смяна на дограма; топлоизолация на фасадни стени; топлоизолация на под към неотопляем сутерен; топлоизолация на покрива и въвеждане на енергоспестяващо осветление. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?