Четирима изтезават до смърт пазач

В затвора да лежат до живот поиска  Димитър Костов - брат на пребития до смърт Сашо. Това са садисти, трябва да си получат заслуженото, каза с мъка мъжът. Драмата се разигра като в зловещ психотрилър в нощта на 16 срещу 17 ноември в гората край с. Скобелево. Причина за нечовешките изтезания става изчезнала моторна резачка.

На 15 ноември към обяд Атанас Михайлов от Скобелево отива да работи на нивата с жена си. Прилошава му, пада на земята и издъхва. Съпругата му вика на помощ роднини да пренесат трупа до къщата, а Сашо Костов и Валентин Михайлов ги моли да пазят в това време вещите им на полето. На следващия ден преди погребението жената разбира, че моторната резачка „Щил" е изчезнала. Подозренията падат върху двамата мъже, които пазели имуществото. Охранителят Йордан Атанасов, който е рецидивист с десет присъди, и още трима мъже от селото връзват с тел двамата заподозрени за боровете в гората и започват жестоки издевателства. Бият ги часове наред, чупят дървени колове в телата им, събуват единия бос и го бият с дърво по стъпалата. Пускат Валентин, който започва да повръща кръв, но продължават да бият Сашо. Той вади различни версии къде е резачката, за да прекрати поне за малко побоя. Разкарват го из селото и го изоставят пред една от къщите, където той умира.

Срещу Йордан Атанасов, братята Господин и Петър Маринови и Иван Стойчев са повдигнати обвинения в убийство на 56-годишния мъж с особена жестокост. Преди делото Петър заминава за Германия, откъдето е върнат в Пловдив с европейска заповед за арест. Искам да се гледа делото и най-после да се възстанови истината, каза вчера той в съдебната зала. Магистратите обаче  отложиха делото.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?