Следвайте ни

Четири сигнала за проблемни шахти обработват от ОП „Чистота“

viber icon

Четири са сигналите за проблемни шахти, по които работят от ОП „Чистота“. До обяд днес на горещия телефон граждани са съобщили за 2 дъждоприемни съоръжения, които са запушени. Първият случай се отнася за натрупала се вода, на кръстовището на бул. „Македония“ с ул. „Бяло море“ в район „Южен“, а вторият засяга технически проблем с шахта пред детска градина „Мирослава“ в район „Централен“.  

Други две оплаквания за дошли от притеснени жители на Пловдив, според които събралите се на ул. „Младежка“ и ул. „Густав Вайганд“ опадали листа, застрашават съоръженията от запушване. От ОП „Чистота“ веднага се заемат, изпращайки метачки, които да съберат шумата. Разрешават и горните два случая, които ще бъдат поети от групи на фирмата, която поддържа шахтите – „КМД“ ЕООД. 

„На горещия телефон 032/675 817 гражданите могат да подават сигнали за запушени дъждоприемни шахти, липсващи или счупени капаци. От своя страна отговорник от ОП "Чистота" своевременно предава всеки получен сигнал на ръководителя на специализирания екип от КМД“, каза за „Марица“ ПР експертът на предприятието Катя Примова.

„Всяка седмица КМД изпраща маршрутния си график за следващата работна седмица, публикувайки го в своя сайт. Целта е да има публичност, така че гражданите да упражняват контрол и същевременно да съдействат, като не спират колите си върху дъждоприемните шахти“, допълни Примова.

По график шахтите се почистват регулярно. Веднъж месечно 6690 бр. – такива, които са на ключови места в града и веднъж на 3 месеца 12 583 бр. шахти, намиращи се на по-малки улици. Въпреки съществуващия график, в много тежките аварийни ситуации се формират екипи по спешност. Почистването на съоръженията за един месец струва на Общината 42 409,02 лв.

График за почистване на шахтите за 13 и 14 ноември.

На 13.11.2019 г. (сряда):  бул. „Санкт Петербург“, надлез „Родопи“; бул. „Източен“.

На 14 и 15.11.2019 г. (четвъртък и петък):  бул. „Марица-юг“, моста на Адата, бул. „Марица-север“; вътрешните улици в пространството между ул. „Васил Левски“, бул. „Дунав“, бул. „Цар Борис III Обединител“, бул. „Марица-север“, ул. „Победа“ и южната страна на железопътната линия.

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?