1939

Четири фирми на финала за спортните зали в "Западен"

Бизнесът наддава с цени

Четирима кандидати останаха на финалната права за строеж на тренировъчни спортни зали на ул. "Солунска" в кв. „Христо Смирненски”. Други  четирима бяха отстранени. Прогнозната стойност на залите е 6 769 061 лева без ДДС, а

ценовите оферти на финалистите бяха отворени

от тръжната комисия на Община Пловдив в понеделник. 

Най-ниската цена предлага консорциум „Пирс ​- ЕнДжиПи” ДЗЗД ​- 6 636 586 лева без ДДС. Офертата на „Артстрой” е 6 709 059 лева, следвана от  „Парсек Груп” и „Запрянови - 03”.  „Комисията тепърва ще обобщава резултатите, при което се взема предвид цялостната оценка по всички показатели”, каза зам.-кметът по социална политика и спорт Георги Титюков.

Залите започват да се строят тази пролет,

ако няма обжалване на резултатите от търга. Според одобрения проект спортният комплекс се състои от три корпуса. Два от тях - залите - са едноетажни, с еднаква форма. В средата има топла връзка -  монолитно тяло на два етажа с обслужващи помещения  и заведение. Едната зала ще се ползва за тренировки по волейбол, втората - по баскетбол, като и за двете ще бъде осигурено подвижно оборудване за съответния спорт; скамейки за резерви, треньори и наблюдатели (7 броя по 5 места за всяка зала); електронно табло за отчитане на резултатите и бюра за съдиите. 

В средното  двуетажно тяло са проектирани зона за кафе-бар с капацитет до 23 места; съблекални за всеки отбор, санитарни и обслужващи помещения. На втория етаж са предвидени стаи за треньори и съдии със санитарни помещения, както и зала за разгряване на спортистите със съблекални. 

 Комплексът е с разгъната застроена  площ 2287 кв. метра

С цел икономия на енергия ще бъдат монтирани и интегрирани фотоволтаични панели на покривната площ над двете зали. От улицата се осигурява достъп до паркинг с един вход/изход и общ капацитет 41  паркоместа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?