Следвайте ни

Четете в новия брой на "Марица": Полицейски десант пред заведенията за 8 декември 

viber icon

Разфасоват сърни в двореца "Кричим"

Бременни сърни и сърнешко месо се продават от двореца „Кричим”. Новината възмути жители на Стамболийски, които се оплакали на кмета на общината Георги Мараджиев вчера. От " Югозападно държавно предприятие" категорично отрекоха да се вършат нерегламентирани дейности в двореца. 

Общината строи 74 социални жилища с европейски пари 

Община Пловдив предвижда изграждането на 74 социални жилища в район „Източен“ на ул. „Владая“ №6. Проектът бе разгледан по време на обществено обсъждане. Той ще бъде реализиран с част от парите, одобрени за Пловдив  по Оперативна програма "Региони в растеж". Инвестициите с европейските средства трябва да бъдат реализирани в зоните за въздействие, заложени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. За Пловдив те са в карето, източно от Стария град - между булевардите "Марица-юг", "Източен" и "Княгиня Мария Луиза", в ареала до Цент​рална гара и в района на кв. "Гладно поле".

Полицейски десант пред заведенията за 8 декември 

Засилено полицейско присъствие ще има пред всяко заведение в Пловдив на 8 декември. Това съобщи за „Марица“ директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев. 
„Предстои студентски празник, а после Коледа и Нова година. Това, което съм разпоредил, е в близост до всяко питейно заведение, където има тържества, да има наш униформен служител, за да може хората да си отпразнуват спокойно 8 декември и другите важни дати“, каза полицейският шеф.

Ограничават движението по бул. "Санкт Петербург" 

Днес и утре ще бъде ограничено движението по важен булевард, свързващ район "Тракия" с центъра и останалите квартали на Пловдив. Шофьорите трябва да карат внимателно по бул. „Санкт Петербург“ в събота и неделя, предупредиха от Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.
Причината за тапата е авариен ремонт на магистрален водопровод. 

Свиха двойно наемите по Улицата на занаятите 

Двойно по-ниски наеми ще плащат 15 занаятчии от ул. „Стръмна” в Стария град. Досега за дворовете на 4-те къщи, отдадени от Общината на Занаятчийската камара, трябваше да се броят големи такси. С решение на ОбС те са намалени двойно. Така един майстор ще плаща по 55 лева месечно вместо досегашните 115 лева. Наемите за самите къщи са символични - по 30 лева, и те остават същите.

Ферарио Спасов подписва за година и половина

Добра новина дойде в Ботев преди изключително важния мач срещу Берое. Канарчетата приемат днес заралии в Коматево днес от 14.30 часа под свирката на сватбар №1 в съдийската гилдия Ивайло Стоянов. Ден преди двубоя стана ясно, че наставникът Ферарио Спасов е дал съгласие да продължи работата си с представителния тим и е уточнил срока на договора си. Специалистът от Дупница ще подпише контракт за година и половина с Ботев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?