Следвайте ни

Четете в „Марица“: Зрелостник на 68 години се явява на матура

viber icon

Смениха в последния момент 80 квестори в Пловдивска област. 153 двойкаджии аут от матура, явява се зрелостник на 68 г.

153 зрелостници от заявилите участие в матурите в Пловдивска област няма да бъдат допуснати, тъй като имат двойка за годината и не са взели поправките. По предварителни данни се очакваше държавният зрелостен изпит днес да държат 4517 дванайсетокласници, втората матура в петък - 3553, а на допълнителна по желание да отидат 92-ма.

За да се намери място за 571 некласирани приемат до 30 деца в група в забавачките

Заради недостига на места в детските градини Община Пловдив поиска от местния парламент разрешение за откриване на допълнителни за първите групи.

Защо заем, а не инвестиции със собствени средства. Общината го може - приходите скочиха с 25%, без да се увеличават данъците

Ако заложи на реформи и оптимизация на разходите, местната власт може да гарантира сама реализирането на част от важните проекти. В средата на май имаме вече данните за изпълнение на бюджета за първите 4 месеца и резултатите са изненадващо добри. Само преди няколко дни се проведе общественото обсъждане за вземане на заем в размер на 113 млн. лв. Двете неща са пряко свързани, защото, за да се получи такъв голям заем, е необходимо Общината да има стабилни финансови приходи. 

Четири фирми на изпит за електронно таксуване в рейса

Система за модерно електронно таксуване в градския транспорт на Пловдив беше представена вчера в общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” пред комисията, назначена със заповед на кмета Здравко Димитров.

Чакането за ваксина по-малко в РЗИ, отколкото при джипито

Хората в Пловдив предпочитат да се ваксинират в РЗИ, вместо да се трупат на опашка пред личните си лекари. Това установи екипът на "Марица", който провери как върви имунизацията в първия ден след смяната на правилата от новия министър д-р Стойчо Кацаров.  

Екоинспекцията глоби три предприятия за нарушения

Наказателни постановления за нередности на три предприятия в Хасковска област са издадени през миналия месец, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).

На Европейското по плуване в Будапеща Диана Петкова – 35-а, рекорд на Антъни 

Диана Петкова плува 100 м бруст за 1:09,34 мин. и завърши на 35-о място на Европейското първенство на 50-метров басейн в Будапеща. 

Във втория състезателен ден имаше още четири български участия. Антъни Иванов подобри националния реккорд на 200 м бътерфлай, влизайки с второ време в подборните серии - 1:54,72 мин.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?