Следвайте ни

Четете в "Марица": Зоопаркът като Суецкия канал - строим го 11 години

viber icon

Бирник изгони възрастно семейство на улицата


Семейство, което твърди, че е платило до стотинка дълга по единственото си ипотекирано жилище, остана без дом месец преди коледните празници. В апартамента на ул. "Теодосий Търновски" живеят Йорданка Симова, бившият й мъж и синът й. Докато възрастната двойка и синът им чакат да се докаже по съдебен ред, че имотът е платен, представители на частната кантора и полицаи вчера насилствено ги изгониха на улицата и оставиха без надзор покъщнината им.

Зоопаркът като Суецкия канал - строим го 11 години

Гигантското мореплавателно съоръжение в Египет - Суецкият канал, е построено в средата на 19. век за 11 години. Транспортната връзка между Средиземно и Червено море започва да се изгражда през далечната 1859 г., а през 1869-а  вече е отворена за корабоплаване. Зоопарк в Пловдив чакаме също от 11 години, след като през 2008-а Министерството на околната среда и водите затвори стария.

Доброволци сами чертаят осева линия на път-убиец

Жители на първомайското село Дълбок извор заплашиха сами да запретнат ръкави и да направят осева линия на пътя Асеновград-Първомай, който минава през селото им, ако Областно пътно управление не се заеме с обезопасяването на трасето. То е част от републиканската пътна мрежа и за поддръжката му отговаря институцията. Вече 30 години обаче шосето, което е едно от най-оживените в района, маркировка не е виждало. Това го превръща в път-убиец, твърдят местните.

Само 5 флакона с противозмийски серум има в Пловдив

350-хилядният Пловдив разполага с едва пет флакона със серум срещу ухапване от змии. Това стана ясно от отговора на здравния министър Кирил Ананиев на въпрос на депутата от БСП Анна Славова за обезпечеността на лечебните заведения с този важен препарат. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?