71

Четете в "Марица": Знакови сгради в Пловдив си търсят нов живот, а Операта е все така бездомна

В новия брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми и разработки:

 

Знакови сгради в Пловдив си търсят нов живот, а Операта е все така бездомна

След седемгодишните опити на фондация „Дом за пловдивската Опера” да се пребори за самостоятелна сграда на държавния културен институт спорът за мястото, на което да се построи Операта, обаче е все така далеч от разрешаването си. Горещите привърженици на оперното, симфоничното и балетното изкуство са категорични, че Операта трябва да е в центъра на Пловдив, както в много други градове по света. Реалистите, които са наясно, че в сърцето на града няма голям избор на свободни терени, са на мнение, че великите произведения като „Трубадур”, „Кармен” или „Травиата” могат да се гледат със същия успех и в сграда извън суперцентъра на града, например до зала "Колодрума", както предлагат от Община Пловдив.  

 

Хлябът скочи с 10 стотинки

 

На фона на масираните проверки в търговската мрежа за спекула в цените на хранителните стоки, вчера производители вдигнаха цената на хляба с 10 стотинки, научи „Марица“. Доставната едрова цена на един от най-големите производители - „Симид“, вече е 1,25 лв. за нарязан самун от 600 грама. От бранша коментират, че днес поскъпва и насъщният, произвеждан от „Ритърн“, както и от други фирми. Предстои да видим с колко ще се увеличи хлябът на дребно. 

 

 

Затвориха още едно кръстовище на ул. "Даме Груев"

 

Мъките на шофьорите в "Кючук Париж" стават от ден на ден по-драматични. Строителите затвориха още едно кръстовище на ул. „Даме Груев” с ул. „Охрид” до бившето кино, сега читалище „Христо Ботев”.  

 

 

Русия ще бъде изтощена, както Рейгън направи със Съветския съюз 

Едно интервю с проф. Румен Кънчев за войната в Украйна и нейните последици за Русия и Путин

 

Три подвижни избирателни секции ще има в Пловдив

 

Три подвижни избирателни секции са сформирани в Пловдив за вота на 2 април, съобщиха от Общината. Първата е в район „Централен“. Тя ще обслужва и избирателите в район „Западен“. Втората, предвидена в район „Северен“, е и за имащите право на глас в „Източен“. Третата подвижна секция е в „Южен“, като в нея могат да гласуват хора и от „Тракия“. В срок до 27 март пловдивчани с трайни увреждания могат да заявят желанието си да гласуват в образуваните 3 подвижни избирателни секции. 

 

В юбилейното 20-о издание -само една дама в битката за "Фермер на Тракия"

 

Само една дама се бори тази година за приз в юбилейното 20-о издание на конкурса „Фермер на Тракия“. Това е Елена Георгиева - производител на дини, пъпеши и домати от Любимец. Престижният конкурс е инициатива на вестник „Марица“ и се реализира с подкрепата на „Хермес медиа“. Останалите четирима кандидати за голямата награда в категория „Растениевъдство“ са: Георги Тошев - зеленчукопроизводител от Стряма, Йордан Самаров от Асеновград - производител на винено грозде, лешници и шипки, Микеле Санторелли, италианец от Неапол, но с агробизнес в община Садово - собственик на овощни градини и фабрики за преработка на плодове, и Алексей Бонев от Пазарджик - производител на ориз и житни култури.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

20.03.2023 | 23:18

Преди време ПРОКЛЕХ персонално собственика на една от фирмите доставчици на хляб в Пловдив. При 0% ДДС на какво основание вдигат цените. Токът ли им поскъпна. ДА ФАЛИРАТ, дано

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?