2374

Четете в "Марица": Зико подписва заема за 44 млн. за стадионите и басейна

В деня за размисъл преди изборния ден "Марица" ви предлага интересни и любопитни четива. Ето и част от акцентите:

 

Зико подписва заема за 44 млн. за стадионите и басейна

Община Пловдив е готова да подпише договорите за теглене на 44 млн. лева за трите спортни обекта – двата стадиона и басейн „Младост”. Кметът Здравко Димитров каза, че документите са в общината, като оферти са подали три банки и финансови институции. „Ще подпишем  договор с най-изгодните условия за Общината. Веднага след това може да започнем да усвояваме средствата”, каза градоначалникът. От заема по 12 млн. лева са за стадионите на Ботев и Локомотив. За Колежа няма да има нужда да се провежда нова обществена поръчка, но отделна процедура трябва за Лаута.  В момента тече  и поръчка за ПК „Младост”, където  оферти са подали три компании .

 Инфлацията потопи ресторантите в Пловдив по-дълбоко от ковид

„Ще се преброим напролет, като пилците. Който оцелял - оцелял“, ​вещаят песимистично пловдивски ресторантьори. Не тези, чиито обекти са на Главната и в "Капана". Не и тези, които работят под популярен бранд и също са на ключови места в града. ​Тук не влизат и тези, които хем са бутикови, хем и клиентите им са "богоизбрани". В този таргет ресторантите в Пловдив не само че не закъсват, а и се множат. И ако някак си „малките в бизнеса“ са успели да изплуват след многото затваряния в ​ковид пандемията, сега пак са под вода. Този път проблемите обаче са съвсем други.

Полиция нахлу в "Столипиново" заради списъци с имена и пари

Мощна акция срещу купения вот провежда пловдивската полиция. Стартът беше даден в 6 часа сутринта в четвъртък, като ще продължи до приключване на изборите на 2 октомври. До 9 часа вчера са били проверени 10 сигнала, свързани с нарушения около изборите. Осем от тях са за открити списъци с имена и суми в магазини в пловдивските квартали „Шекер махала” и „Столипиново”, също за град Куклен  и село Градина. Останалите два са за предлагане на суми срещу гласуване за определена политическа партия.

Юбилей на 61-ва Стрямска бригада събра командирите след 1992 г.

С тържествен марш на площад „20 юли” в Карлово  личният състав, гости, ветерани от Българската армия и граждани  честваха 30 години от създаването на 61-ва Стрямска бригада. Проявата се превърна в празник както за военнослужещите от най-голямото  и елитно съединение в Сухопътни войски, така и за Карлово и Казанлък - двата гарнизона, в които е базирана бригадата. Честването на юбилея събра всички командири на 61-ва Стрямска бригада от развръщането и базирането й в Карлово през 1992 г. до наши дни.

Стягайте биноклите за редките птици на Пловдив

Хората, които обичат птиците ще празнуват техните „Европейски дни” през уикенда. BirdLife International се прави за 30-и път и е най-голямото събитие за 33 европейски организации, които се борят за опазването им.

Българско дружество за защита на птиците организира събития в цялата страна, на които любителите на природата ще могат да наблюдават местни видове, да се включат в игри, работилници и викторини. И да научат повече за миграцията на различните видове и опасностите, които срещат по пътя си. Събитието ще стартира в 9 часа днес с обход на птичите местообитания, наблюдение и заснемане на местните видове по поречието на Марица, Гребната база и Младежкия хълм.

Наш дизайнер измисля логото върху влака на Елизабет II

Великобритания загуби една от своите емблеми със смъртта на Елизабет Втора. Малцина българи могат да се похвалят, че са имали нещо общо с кралицата, превърнала се в народен любимец. Пламен Николов може да се гордее, че дори е впечатлил най-дълго управлявалия монарх на Обединеното кралство.  Историята е от 2012 година, когато Елизабет Втора чества своя 60-и диамантен юбилей на трона. Готвят се всенародни тържества навсякъде по Острова. Решават да я изненадат със специален влак, наречен „Диамантен юбилей“. С него кралицата трябва да обиколи няколко дестинации извън Лондон. Пламен Николов, който вече има утвърдена фирма за графичен дизайн в Лондон, получава интересно обаждане от доста солиден клиент. Става въпрос за огромна компания, която оперира влакове във Великобритания, а и в други страни. Нашето момче остава като гръмнат. Клиентът иска лого за локомотива на юбилейния влак на Елизабет Втора.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Тези полудяха от лакомия напълно

Тези полудяха от лакомия напълно

01.10.2022 | 08:13

Тая би и маминия.Всеки обект на мамина кратуна беше черна дупка в Космоса.Така мамин стана олигарх.Тоя и той иска същото

Отговори
5 0
Един шофьор

Един шофьор

01.10.2022 | 07:25

Нали още преди няколко години оня тъпан Борисов каза че отпуска пари къде отидоха?

Отговори
4 0
Пуста гьоставицо, къде си!

Пуста гьоставицо, къде си!

01.10.2022 | 07:18

Даже и не се крие, че иска бързо усвояване на тези 44мил.!Ми прав е да бърза, това са 30% комисион =14мил. лв! КОЙ, няма да бърза да усвоява? Ми мандата си тече и чекмеджето трябва да се пълни! Война е идват гладни и студени години, трябва да се приживява някакак си! Аз сега да взема парата, пък после следващия кмет-доброволец да ги плаща! Та няма само Мамения да е тарикат и да не му търсят сметка и Зиконтий ще става мулти милионер! Анадън му!

Отговори
5 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

30.09.2022 | 23:46

ГРАБЕЖ

Отговори
8 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

30.09.2022 | 23:45

СРАМ

Отговори
9 1
Пари

Пари

30.09.2022 | 23:28

Грешка моя 40 и кой знае колко милиарда

Отговори
7 1
Пари

Пари

30.09.2022 | 23:25

То чужди пари лесно се харчат, тази година видяхме как зъдлъжняхме всички с тези кредити то не че и преди пак не беше така, по 10 ноември цялъта държава имаше някъде около 11 и нещо милярда външен дълг и фалирахме а сега все със специалисти по икономика над 40 и кой знае колко милиона, е може да сме с най малко дългове от другите държави но скоро ще ги настигнем както е тръгнало като се финансира което трябва и не трябва

Отговори
8 0
Жана

Жана

30.09.2022 | 23:23

Поредният грабеж на ГЕРБ! Да ги изметем още в неделя!!!

Отговори
8 1
От името На ГР.  ПЛОВДИВ...

От името На ГР. ПЛОВДИВ...

30.09.2022 | 21:41

Този е за разтрел пред цяла БЪЛГАРИЯ-----КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА ПИТАМ ( Аз. )

Отговори
10 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?