Следвайте ни

Четете в „Марица“: Здравното министерство и НЗОК изнудват джипитата за ковид болните

viber icon

30 градинари отглеждат 3000 000 цветя
Атрактивни фигури от бегонии в Цар-Симеоновата градина, петунии, върбинки и винка по Главната и над 100 000 рози по булевардите красят Пловдив в разгара на лятото. Цветята  са разпръснати из 102 кв.км площ, върху която се простира градът. За да са свежи, растенията се подменят два пъти в годината, а грижата за всички тях е поверена в ръцете на тридесет служители на Общинското предприятие „Градини и паркове“.

Здравното министерство и НЗОК изнудват джипитата за ковид болните

С настъпването на новата ковид вълна здравните власти на национално и общинско ниво разчитат на подкрепата на ​джипитата за справяне с епидемията. По този повод шефът на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив д-р Костадин Сотиров коментира пред „Марица“ позицията на джипитата за отредената им роля в справянето с пандемията.


Татяна Дончева пред „Марица“: Кабинет ще има, ако се извадят сценаристите от уравнението

Дават още 4370 устройства на училищата в Пловдивско
Тази седмица МС гласува допълнителни 6 млн. лева за устройства, с които да се обезпечи системата при нужда от ново превключване онлайн. Пловдивска област ще получи  4370 устройства. 30% от тях са преносими компютри, останалите – таблети. Те ще бъдат предоставени на ученици, които не разполагат с персонални устройства.

Нашествие от просяци, обиждат и кълнат минувачите
Организирани групи просяци тормозят минувачите на Главната улица в Пловдив, алармираха читатели на "Марица". "Пресрещат те и директно искат пари. Ако им откажеш, веднага започват да те обиждат и кълнат“, разказа 45-годишната Лидия Перунова, която работи в магазин в центъра.

Рейсаджията Гюнер зарадва бай Стоян, върна му портфейла
Шофьор на автобус от градския транспорт в Асеновград се превърна в герой за града и за местен пенсионер след като върна портфейла на бай Стоян - пенсионер, който си докарва допълнителни доходи като служител на паркинг. 

Калофер омайва два дни с дантели и джаз
Плетачки на прочутата калоферска дантела пристигат през уикенда  в града под връх Ботев, за да демонстрират уменията си и обменят идеи, опит и модели на изящното плетиво. Това е 22-рото издание на празниците на калоферската дантела, които са популярни от Русе до Пловдив и от Калофер до Великобритания. Кулминацията е на 15 август, Голяма Богородица, когато е и празникът на Калофер.

Контузия отказала Йосиф Миладинов от футбола – разказ за това как се създава голям плувен шампион в град, който дори няма 50-метров басейн

"Столипиново" стана Боливуд заради внука на Яшар Асан
Достойна за Боливуд фиеста се завихри в пловдивския квартал "Столипиново". Поводът беше тържеството за обрязването на 4-годишния внук на шефа на фондация "Хаир" и бивш общински съветник Яшар Асан.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?