Следвайте ни

Четете в "Марица": Здравко Димитров започва преговори за 120 млн. лева заем

viber icon

Здравко Димитров започва преговори за 120 млн. лева заем

Със старта на 2020 г., още през януари, новата власт на Пловдив започва работа по една от изключително отговорните теми на местното управление -  заем от Европейска инвестиционна банка. На последната сесия, проведена три дни преди да свърши 2019-а, Общинският съвет даде разрешение на кмета Здравко Димитров да стартира преговори с финансовата институция за кредитна линия до 120 млн. лева.

Спасиха от застрояване зелена площ в „Северен“

Зелена площ, която се намира от северната страна на панаира, няма да се застроява. Това е решението на градския парламент, взето в събота на последната сесия за 2019 г. по предложение на кмета Здравко Димитров.

Няма пари за петела на Банго Васил

Ромската нова година Банго Васил е под въпрос този януари. За това алармира председателят на фондация „Рома” Антон Карагьозов. „Празникът се пада на 13 срещу 14 януари. Това е нашият Васильовден, който този път май няма да празнуваме”, каза Карагьозов. Причината е, че засега няма финансиране.

Чистотата на Куклен в ръцете на съветниците

Общинският съвет в Куклен отхвърли предложението на общинска администрация за план-сметката за чистота за 2020 г. В него е заложено запазването на цените на промили за гражданите. Предвидени са средства за почистване на дерета и закупуване на моторни снегорини за малките населени места в общината.

Крум пропътува благотворително 5000 км с колело

Млад мъж от Тополовград пропътува благотворително 5000 км с колело, за да помогне за лечението на две български деца - Невена и Християн. Походът на Крум Крумов започна от Созопол и завърши в Сантяго де Компостела.

Половин милион българи не стъпват при зъболекар

Поне половин милион българи не са посещавали стоматолог над 20 години. Данните бяха изнесени от изследване, проведено в края на 2019 година. Огромната част от тези хора живеят в отдалечени и слабо населени най-често планински и полупланински селища. Проблемът с тях е много сериозен, тъй като в огромната си част те нямат зъби. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?